Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě ochutnáte burgery z celého světa

/
/
/
559 Zobrazení



U obchodního centra Citypark začal v pátek 23. června Burger Festival. Lidé tam mají možnost až do neděle 25. června vychutnat na dvacet různých typů burgerů. A dojde i na extrémní kuchyni. Obchodní centrum totiž hostí další ročník největší putovní street food akce Burger Festival.

Pořadatelé do Jihlavy pošlou silnou sestavu, které bude dominovat vyhlášená brněnská burgerová scéna. „Do Jihlavy jedou hned tři prodejci, kteří pravidelně sbírají medaile v soutěži mezi návštěvníky,“ vypočítává pořadatel akce Bedřich Snášel.
Mluví o legendárním brněnském podniku Esco-Bar, kterým bude v bitvě o nejlepší burger šlapat na paty U Dřeváka Beer&Grill s jejich vyhlášenými houskami z preclíkového těsta, a také BurgerLand. Své vyhlášené burgery – včetně toho s trhaným vepřovým nebo s inspirací Asií – doveze do Jihlavy DyckyBurger a sestavu doplní i oblíbení Choosy nebo českobudějovičtí „drsňáci“ JJ Grill Bill.

Pochoutky z hmyzu
Celkem bude na výběr z dvaceti burgerů. „K nim pak můžeme připočíst i jejich variace. Část prodejců tradičně nabídne i bezlepkové housky pro celiaky, u některých prodejců pochodí i vegetariáni. A samozřejmě myslíme i na milovníky pálivého,“ láká Bedřich Snášel.
Extrémní kuchyni pak bude reprezentovat česká značka GRIG, která připravuje pochoutky z hmyzu. Ty překvapují skvělou chutí, zároveň jsou výživově i ekologicky alternativou k tradičnímu masu. Slaný sortiment pak doplní prodejce domácích hranolek Fries Factory a také oblíbená pochoutka CornDog.
Sladkou tečku v Jihlavě obstarají opět tradiční středoamerické Los Churros z těsta podobného českým koblihám, a makronky Judyth Sweet Art, které si mohou návštěvníci odnést i domů, pokud už jim po degustaci burgerů nezůstane místo v žaludku. Novinkou pak jsou nazdobené Bubble Wafle – vafle vyrobené ve vaflovači, který místo prohlubní vytvoří v těstě malé bubliny. Klasická žemle je pak nazdobená řadou doplňků. Sortiment pak doplní typicky letní pochoutka – rolovaná zmrzlina Frozen. Tu přímo před očima jedlíka připraví obsluha z vybraných ingrediencí a smetany na ledové plotně.
Festival se koná vedle u OC Citypark Jihlava do neděle 25. června. Vstup je zdarma stejně jako parkování u obchodního centra. „Pro jedlíky tradičně chystáme i řadu soutěží včetně návštěvnické soutěže o nejoblíbenější burger. Každý návštěvník za objednaný burger dostane hlasovací kupon s unikátním kódem, který může uplatnit u infopointu jako hlasovací lístek. Sám se tím dostane do hry o vouchery na burgery v hodnotě 3500 korun,“ doplňuje Bedřich Snášel.
Jedlíci mohou na festival zamířit od pátečního dopoledne až do nedělního večera. Grily budou rozpálené vždy od 10.00 do 21.00, v neděli pak festival skončí o hodinu dříve.

  • Facebook
  • Twitter