Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Dukovanech začal advent

/
/
/
1432 Zobrazení



Nejvyšší vánoční stromek na chladicí věži, divadlo Koník v infocentru a spousta regionálních akcí zahájily advent v okolí Jaderné elektrárny Dukovany.

Obyvatelé regionu Jaderné elektrárny Dukovany měli o prvním adventním víkendu mimořádnou příležitost zhlédnout největší vánoční strom, který energetici promítli na chladicí věž elektrárny. Kromě toho mohli navštívit infocentrum, které nabídlo adventní loutkové představení a zapojit se do mnoha regionálních akcí v okolí Dukovan.

Vánoční strom vysoký 125 metrů nebylo o víkendu ve večerních a nočních hodinách možné přehlédnout. Stovky zájemců zajížděly i kvůli bezpečnosti na parkoviště elektrárny, kde si vychutnaly pohled na rozzářený barevný stromek na jedné z chladicích věží jaderné elektrárny.

„To je velká krása, bude se mi o tom určitě i zdát,“ říká Ríša z nedalekých Hrotovic, který se přijel na videoprojekci podívat i se svými kamarády ze stacionáře Barevný svět.

V infocentru elektrárny bylo už v pátek v podvečer připraveno loutkové přestavení Divadla Koník s pohádkou „Přišel k nám bílý kůň“. Kromě pohádky došlo také na ocenění dětí, které se zapojily do prázdninové soutěže v rámci loutkového festivalu.

O víkendu se také na mnoha místech v okolí elektrárny uskutečnily akce slavnostních rozsvěcování stromků. Jako například v nedalekých Dolních Dubňanech, Náměšti nad Oslavou nebo Moravském Krumlově.

„Podpora i takovýchto malých, ale pro obce a jejich občany velice významných akcí, je pro region důležitá. Jaderná elektrárna stvrzuje své deklarované sousedství při konkrétních akcích, nejen při setkávání v závěru roku,“ říká Tomáš Třetina, starosta Moravského Krumlova.

„Rozsvícení vánočních stromků nám má připomenout, že začíná adventní čas. Společně s vánočními trhy a stánky s punčem vytváří ve městech nezaměnitelnou atmosféru. A podporou rozsvícení vánočních stromků chceme poděkovat obcím v okolí našich jaderných elektráren za celoroční spolupráci,“ uvedl Bohdan Zronek, člen představenstva ČEZ a ředitel divize jaderná energetika.

Do Infocentra jsou tradičně zváni malí i velcí na vánoční tvoření a vánoční divadla a to v polovině prosince 14.-15. prosince. Chybět nebude ani Ježíškova pošta a prohlídky infocentra. Více v připojené pozvánce.

  • Facebook
  • Twitter