Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Dukovanech spustili čtvrtý výrobní blok

/
/
/
970 Zobrazení



V pondělí 19. listopadu ráno začal čtvrtý blok Jaderné elektrárny Dukovany opět vyrábět elektrickou energii. Důvodem krátkodobého přerušení náběhu bloku po odstávce na výměnu paliva byl nesoulad parametrů zjištěný při standardně prováděných provozních testech a zkouškách.

Závadu energetici během několika dnů odstranili a zahájili náběh bloku. Jeho aktuální výkon je 30 % a v souladu s plánem jej budou operátoři postupně zvyšovat, součástí tohoto procesu jsou standardně i opakované zkoušky zařízení.

O kontrole stavu parogenerátorů rozhodli energetici v souladu s konzervativním přístupem před necelými dvěma týdny. Důvodem byla indikace změny parametrů jednoho ze tří kontrolních systémů. Technici po vyloučení chyby měření zjistili závadu na jedné z trubiček výměníku tepla, kterou odstranili. Generátor prvního turbosoustrojí začal vyrábět elektrickou energii dnes v 5:03 a generátor druhého turbosoustrojí v 6:43. V průběhu dne budou energetici postupně zvyšovat výkon a realizovat kontroly a testy prováděné standardně při energetickém spouštění bloku.

  • Facebook
  • Twitter