Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Úterní počasí komplikovalo provoz na silnicích Vysočiny, také ve středu řešili policisté problémy s dopravou

/
/
/
464 Zobrazení



Silný vítr a sypký sníh komplikovaly v úterý 5. prosince dopravu na silnicích Vysočiny. Někteří řidiči nákladních aut podle informací policistů zvolili k cestě nevhodné silnice, na některých byl navíc zákaz vjezdu pro nákladní vozidla a tam soupravy zapadly.

„Kolem čtvrt na tři odpoledne zapadl zahraniční kamion na silnici mezi Kojeticemi a Rokytnicí nad Rokytnou na Třebíčsku. Řidič si musel zajistit techniku, která vozidlo vyprostila. Za přestupek v dopravě mu policisté uložili na místě pokutu v příkazním řízení. Nejednalo se o dopravní nehodu.

Do problémů se dostal v úterý odpoledne krátce po patnácté hodině také autobus, ve kterém cestovalo třicet lidí. Sjel ze silnice na krajnici, kde uvízl a nemohl vyjet. Událost se stala mezi Újezdem a Sirákovem na Žďársku,“ popsala dvě havárie Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Krátce po sedmé hodině ranní zapadl ve středu 6. prosince zahraniční kamion na silnici u kostela v Osové Bítýšce na Žďársku. „Silnici zcela zablokoval. Jízdní souprava váži 36 tun a bude nitné ji z místa vyprostit. Při této události se nikdo nezranil.
Zejména nákladní vozidla měly problémy zejména na silnicích nižších tříd, ale nyní už problémy netrvají. Na silnici II/402 mezi Stonařovem a Jestřebím na Jihlavsku se bude vyprošťovat kamion, takže silnice bude zhruba půl hodiny neprůjezdná. Od rána jsme v kraji řešili pět dopravních nehod, obešly se bez zranění,“ doplnila ve středu dopoledne Dana Čírtková.

Úvodní foto: Mezi Újezdem a Sirákovem na Žďársku odpoledne zapadl autobus, foto: archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter