Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Týden vědy a techniky Akademie věd ČR v Jihlavě

/
/
/
603 Zobrazení



Stejně jako v minulých letech se i letos připojí jihlavské muzeum k Týdnu vědy a techniky Akademie věd ČR. Největší vědecký festival v České republice probíhá na vědeckých pracovištích po celé zemi a zahrnuje nejrůznější přednášky, workshopy, vědecké kavárny a mnohé další akce pro veřejnost napříč všemi vědeckými obory.

Letošní už devatenáctý ročník se uskuteční od 11. do 17. listopadu a hlavním tématem budou globální hrozby a také 30. výročí sametové revoluce. Jihlavské muzeu připravilo řadu programů pro školy a sérii vědeckých kaváren pro širokou veřejnost.
V pondělí nabídne program žákům a studentům škol povídání o proměnách jihlavských ulic a návštěvníkům vědecké kavárny přednášku o možných hrozbách pro naše kulturní dědictví.
Úterní program pro školy i vědecká kavárna, která bude zároveň i listopadovým Science Café, bude věnován lesům a jejich směřování.
Ve středu se žáci škol dozvědí něco o životě a smrti naší planety a v rámci vědecké kavárny bude řeč o bojištích první světové války.
Ve čtvrtek bude pro školy připravena projekce dokumentárních filmů a ve vědecké kavárně proběhne přednáška o českých vědcích v exilu. Festivalové hemžení v muzeu uzavře páteční dopolední science show a podvečerní astronomické promítání.
Na dopolední programy je třeba se objednat, do vědeckých kaváren lze přijít bez objednání, ale je také možné zamluvit si stůl.


Podrobný program je k dispozici na webových stránkách muzea.

  • Facebook
  • Twitter