Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třicetiletý řidič se řítil dálnicí po Vysočině rychlostí více než 220 kilometrů v hodině

/
/
/
435 Zobrazení



Policisté z dálničního oddělení velký Beranov zaregistrovali v rámci víkendové kontroly dodržování silničních pravidel na dálnici piráta, který projížděl Vysočinou rychlostí 222 kilometrů v hodině.

„V sobotu zhruba patnáct minut po dvanácté hodině zaznamenala policejní hlídka ve Škodě Superb, které je vybaveno zařízením sloužícím k měření rychlosti, průjezd osobní vozu BMW M4 s českou registrační značkou. Projíždělo v úseku kolem 107. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu rychlost 222 km/h v místě, kde je povolená nejvyšší povolená rychlost 130 km/h.
Policisté vozidlo zastavili k provedení silniční kontroly na 104. kilometru ve směru jízdy na Prahu. Vozidlo řídil třiatřicetiletý muž. Policisté ho vyzvali, aby jim předložil ke kontrole doklady nezbytné pro řízení a provoz vozidla a poté se podrobil dechové zkoušce. Její výsledek byl negativní. Policisté přestupek – překročení nejvyšší povolené rychlosti – zadokumentovali a odevzdají jej k řešení do správního řízení, protože tento přestupek nelze vyřešit na místě uložením pokuty v příkazním řízení,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Podle policistů je takto vysoká rychlost vozidla na dálnici D1 ze strany řidiče osobního vozidla hazardem. „Při tak vysoké rychlosti se výrazně mění jízdní vlastnosti vozidla a reakční doba řidiče, který by případě potřeby velice obtížně dokázal zareagovat na jakoukoliv překážku nebo mimořádnou událost, která by se mohla v provozu aktuálně vyskytnout,“ dodala tisková mluvčí.

Úvodní foto: Kamerový záznam rychlosti vozu na dálnici D1, archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter