Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tři sobotní nehody na Vysočině, pět zraněných

/
/
/
812 Zobrazení



Ke dvěma haváriím vyjížděli v sobotu 16. března policisté okolo deváté hodiny dopolední, první se stala u Dušejova na Pelhřimovsku, druhá na silnici ve směru od Přibyslavic na Třebíč. Ke třetí pak vyjeli po desáté večer do Milov na Žďársku.

„Před devátou hodinou dopoledne jel sedmapadesátiletý řidič vozu Opel Zafira ve směru od Pelhřimova na Jihlavu. S autem přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozem Škoda Fabia. Při dopravní nehodě se zranil řidič opelu, kterého zdravotnická záchranná služba převezla do jihlavské nemocnice. Zranil se také pětapadesátiletý řidič fabie a jeho spolucestující, oba byli s podezřením na těžké zranění transportováni do jihlavské nemocnice, muž letecky. Policisté u řidičů vyloučili dechovou zkouškou alkohol,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová. Škodu na vozech předběžně vyčíslili na 280 tisíc korun.

Ve stejnou dobu jel šestatřicetiletý muž na motocyklu Triumph ve směru od Přibyslavic na Třebíč. „V Nové Vsi dostal na mokrém povrchu vozovky smyk, který nezvládl, vjel do protisměru a následně havaroval v silničním příkopu. Při dopravní nehodě se motocyklista zranil a byl zdravotnickou záchrannou službou převezen na ošetření do třebíčské nemocnice. Policisté u řidiče vyloučili dechovou zkoušku alkohol,“ dodala tisková mluvčí. Na motocyklu vznikla předběžně vyčíslená škoda sto tisíc korun. Motocyklista je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy.

Po desáté hodině večer jel řidič vozu Ford Focus ve směru od Sněžného na Křižánky a v obci Milovy přejel na přímém úseku silnice do protisměru, poté sjel na travnatou mez, kde narazil čelně do kamenného mostu. „Při dopravní nehodě se řidič zranil a zdravotnická záchranná služba ho převezla do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Policisté u třiatřicetiletého muže zjistili dechovou zkoušku hodnotu 2,65 promile alkoholu. Také opakované zkoušky u něho byly pozitivní s hodnotami přes dvě promile alkoholu v dechu. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela Jana Kroutilová. Nehody policisté dále prověřují.

  • Facebook
  • Twitter