Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tři řidiči přišli za rychlou jízdu po dálnici D1 přes Vysočinu během Velikonoc o řidičský průkaz

/
/
/
175 Zobrazení



Dálniční policisté z Velkého Beranova zjistili v rámci velikonoční dopravně bezpečnostní akce na dálnici D1, že tři řidiči výrazně překročili nejvyšší povolenou rychlost, na místě jim zadrželi řidičský průkaz.

„V sobotu 30. března kolem půl osmé ráno hlídka dálničního oddělení Velký Beranov prováděla se služebním vozem v civilním provedení Škoda Superb kontrolu nad dodržováním dovolených rychlostních limitů a změřila překročení nejvyšší dovolené rychlosti vozidlu AUDI A7 s českou registrační značkou. Auto řídil jednapadesátiletý řidič, kterému na 114. kilometru dálnice směr Praha naměřili policisté radarovým zařízením rychlost 189 kilometrů v hodině. Hlídka auto zastavila na dálniční odpočívce na 111. kilometru ve směru jízdy na Prahu k zadokumentování přestupku. Vzhledem k tomu, že řidič se dopustil překročení rychlosti mimo obec o 50 km/h a více, nebylo možné přestupek vyřešit na místě v příkazním řízení a řidiči policisté zadrželi řidičský průkaz. Přestupek policisté k řešení odevzdají do správního řízení místně příslušnému správnímu orgánu,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Dvacetiletý cizinec s osobním vozem Audi Q7 na 115. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu, archiv Policie ČR

V pondělí 1. dubna krátce před půl osmou hlídka změřila pomocí radarového zařízení překročení nejvyšší dovolené rychlosti na dálnici D1 v úseku 115. kilometru ve směru na Prahu. „Rychlostní limit zde překročil dvacetiletý cizinec s osobním vozidlem Audi Q7 se zahraniční registrační značkou. Kvůli tomu, že řidiči naměřili policisté rychlost 193 kilometrů v hodině, nešlo uvedené přestupkové jednání vyřešit na místě. Proto policisté s řidičem sepsali oznámení o přestupku a na místě mu zadrželi jeho řidičský průkaz. Policisté u řidiče dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu. Řidiči policisté uložili kauci ve výši 20 000 korun pro případ, že by se snažil vyhýbat správnímu řízení v České republice,“ dodala Dana Čírtková.

V pondělí krátce po poledni policejní z dálničního oddělení Velký Beranov změřila pomocí radarového zařízení překročení nejvyšší dovolené rychlosti na 131. kilometru dálnice ve směru na Brno. „Osobní vůz Ferrari s českou registrační značkou řídil jednačtyřicetiletý cizinec. Řidiči naměřili policisté rychlost 218 kilometrů v hodině, mimo obec o více než 50 km/h. I tady hlídka sepsala s řidičem oznámení o přestupku. Policisté na místě řidiči zadrželi jeho řidičský průkaz. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku ke zjištění, zdali není ovlivněn alkoholem. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem,“ uzavřela tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter