Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tři důvody, proč letos pořídit umělý vánoční stromeček namísto živého

/
/
/
596 Zobrazení



Miliony domácností každoročně řeší dilema, zda si vybrat umělý nebo skutečný vánoční stromek. Pokud před tímto velkým rozhodnutím stojíte i letos, zde jsou tři důvody, proč by pro vás umělý stromek mohl být tou správnou volbou.

Stromek je ústředním prvkem sváteční výzdoby každé domácnosti, a proto je velmi důležité správně se rozhodnout. Je pravda, že vůně čerstvě uříznutého stromku je úžasná a dokáže vašemu domovu dodat vánoční atmosféru, ale na druhou stranu, z živým vánočním stromkem jsou spojeny určitá úskalí. 

Náklady

V současné době je velkým tématem úspora peněz, vzhledem k inflaci, rostoucím cenám, nákladům na energii a dalším věcem, které nám po finanční stránce komplikují život. Umělé vánoční stromky lze používat opakovaně po mnoho let, což z počáteční investice činí časem velkou úsporu peněz. V závislosti na stylu, který si vyberete, může umělý stromek stát méně než skutečný a dokonce i dražší model vyjde v dlouhodobém horizontu levněji. Pokud se snažíte minimalizovat finanční dopady svátečního období, pak vám umělý vánoční stromek opravdu pomůže.

Pohodlí

Pro ty, kteří mají rušný život, má umělý stromek opravdu smysl. Jakmile stromek stojí a je ozdobený, nevyžaduje žádnou údržbu, není třeba ho zalévat a nebude shazovat jehličí po podlaze. Nebudete muset vysávat jehličí a nebudete je sbírat z koberce dlouho do jara.

Přeprava

Umělé vánoční stromky jsou vzhledem ke své velikosti poměrně lehké, větší stromky se rozkládají na jednotlivé kusy pro jednodušší skladování a stromky jsou v krabicích, což vše usnadňuje jejich přepravu domů. Jakmile jsou doma, lze je po Vánocích jednoduše zabalit na půdu, do garáže nebo do skříně a použít je v příštích letech. Každý, kdo si někdy koupil skutečný stromek, ví, že jsou těžké, nepohodlné na manipulaci a větší stromky se nemusí vejít do auta. Navíc mohou ve vašem vozidle nadělat pořádný nepořádek.

Můžete namítat, že umělý stromek není to pravé ořechové, že nevypadá rozhodně jako živý, ale současné vánoční stromky jsou co se designu týče o míle dál, než tomu bylo dříve. Můžete si zvolit druh stromu, takže pokud dáváte přednost jedličce přes borovicí, nic vám ve výběru nebrání. I materiál je mnohem trvanlivější a stromek vypadá stejně dobře první vánoční sezónu jako tu další. Navíc, vyberete-li si o něco dražší model, nikdo na první pohled rozdíl nepozná. 

  • Facebook
  • Twitter