Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tři desítky cen pro pivo Bernard

/
/
/
451 Zobrazení



Už více než tři desítky ocenění v letošním roce získala piva Rodinného pivovaru Bernard. Zatím posledním velkým úspěchem je první místo Černého ležáku v kategorii tmavých piv na degustační soutěži České pivo 2022. Pro stálici v nabídce pivovaru je to už 99. ocenění, která získává doma i ve světě.

„Receptura Černého ležáku je více než 20 let, co ho vaříme, stále stejná. Po celou dobu se drží na nejvyšších místech jak v soutěžích, tak trvale patří mezi oblíbená piva mezi zákazníky. Těší mě, že ho nemusíme chválit my, ale že se chválí samo svými výsledky,“ má radost z trvalého úspěchu piva vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra s tím, že Černý ležák už letos získal i zlato z brněnského PIVEXu a českobudějovické Zlaté pivní pečeti. „Sládek našeho partnerského pivovaru Duvel Moortgat z Belgie říká, že je to nejlepší tmavé pivo na světě,“ dodává Josef Vávra.

Černý ležák je pivo s přídavkem jemných kvasnic, díky nimž sekundárně dokváší přímo v lahvi. Je vařeno ze čtyř druhů sladů, má výraznou plnou chuť s jemnou hořkostí, na pivním trhu je ojedinělé.

Na špici oblíbenosti je Jedenáctka
Nejprodávanějším pivem z produkce Rodinného pivovaru Bernard je dlouhodobě Jedenáctka. Její kvalitu potvrdila degustační soutěž Žatecká Dočesná 2022, kde v kategorii světlých ležáků Jedenáctka zvítězila. V Žatci porovnávali celkem 158 piv z 27 pivovarů, piva Bernard v této konkurenci získala ještě dalších pět ocenění.

Šest zlatých z Londýna
Seznam letošních úspěchů se znatelně rozšířil po vyhlášení výsledků londýnské mezinárodní soutěže European Beer Challenge. Rodinný pivovar Bernard zde získal 12 medailí, z nich rovnou polovinu zlatých! Nejcennější medaile zde pivovaru udělili za Sváteční ležák, Jantarový ležák, Bezlepkový ležák, svrchně kvašený speciál Bohemian ALE, Desítku a nealkoholický Bernard s čistou hlavou Višeň.

„Výsledky ze zahraničních mezinárodních soutěží jsou hodnotné. Schází se tu porotci z celého světa, v hodnocení se protnou jejich zcela odlišné zkušenosti a názory na pivo. Uspět v takovém hodnocení a v takové konkurenci je pro nás satisfakcí,“ komentuje úspěch v zahraničí vrchní sládek Josef Vávra.

Úvodní foto: vrchní sládek Josef Vávra

  • Facebook
  • Twitter