Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíčský spolek Fšem připomíná důležitost péče o duševní zdraví

/
/
/
230 Zobrazení



Duševní zdraví bude tématem projektu třebíčského kulturního spolku Fšem, v jehož rámci v úterý 28. listopadu 2023 proběhnou workshopy pro studenty a studentky a od 17.00 se v Café Art v Třebíči
uskuteční debata pro veřejnost s názvem Jak pečovat o duši.

Spolek Fšem přichází s druhou částí projektu Péče Fšem. Zatímco v červnu se zaměřil na témata sexu a sexuálního obtěžování, nyní realizuje druhou část, která se bude týkat duševního zdraví. V rámci projektu se uskuteční dva studentské workshopy a debata pro veřejnost.
„Duševní zdraví vnímáme jako palčivé téma nejenom mezi mladší generací, ale napříč všemi věkovými skupinami. S duševními obtížemi se potýká stále více lidí, ale pořád se jedná o oblast zatíženou velkým stigmatem. Proto o tom chceme otevřeně mluvit a upozornit na to,“ vysvětluje členka spolku Michaela Doležalová.
Workshopy pro studenty a studentky budou vedeny zkušenými lektorkami z organizace Nepanikař. Tato organizace představila v roce 2019 stejnojmennou aplikaci, která nabízí první pomoc při psychických obtížích.
Kromě toho provozuje online psychologickou poradnu, vytvořila komplexní mapu pomoci a vzdělává o duševním zdraví prostřednictvím svých workshopů.
Odpolední debata se bude věnovat péči o duši – její hosté budou diskutovat o tom, jak pečovat o duševní zdraví a kde hledat pomoc při psychických obtížích. Hosty debaty budou Barbora Mudrová, studentka teoreticko-výzkumné psychologie, a třebíčská psychoterapeutku Jindřiška Šmejkalová. Barbora Mudrová vystudovala sociální práci na FF UK, nyní studuje magisterské studium teoreticko-výzkumné psychologie na FHS UK. Podílela se na přípravě výzkumu CzechSex, který nedávno představil Národní ústav pro duševní zdraví. Jindřiška Šmejkalová se věnuje práci s lidmi s duševním onemocněním v Paprsku naděje – Centru služeb pro podporu duševního zdraví Třebíč, který funguje v rámci Oblastní charity Třebíč. Mimoto
provozuje vlastní psychoterapeutickou praxi.
Vstupné je dobrovolné a více informací lze najít na sociálních sítích spolku Fšem. Akce podpořilo město Třebíč.

  • Facebook
  • Twitter