Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Testy v Jihlavě ukázaly, že DPMJ je zdravá a bezpečná firma

/
/
/
1089 Zobrazení



Provoz dopravního podniku v Jihlavě ani plánované pondělní posílení dopravy virová nákaza žádným způsobem neohrozí. Ze 160 testovaných zaměstnanců odhalily antigenní testy pouze tři pozitivní případy. Od příštího týdne posilují autobusové linky č. 3, 4, 31 a 32.

Od středy 10. března testuje Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) ve spolupráci se závodní lékařkou všechny své zaměstnance a externí spolupracovníky. „Používáme antigenní testy, které doporučila lékařka po konzultaci s hygieniky tak, aby byla zaručena maximální možná míra spolehlivosti,“ uvedl předseda představenstva DPMJ, a. s., Radim Rovner. Testy podle jeho slov odhalily v jihlavském dopravním podniku zatím pouze tři pozitivní případy.

Ve středu se testovalo 130 pracovníků a ve čtvrtek 30 zbývajících. „Dá se tedy říct, že naše společnost realizací souhrnu různých opatření potvrdila to, že MHD v Jihlavě je maximálně bezpečná a zaměstnanci podniku nejsou nakaženi virem Covid-19,“ doplnil Rovner. Testování bude probíhat opět příští týden.


Posílení dopravy od příštího týdne na žádost cestujících a města Jihlavy
Od pondělí 15. března posiluje dopravní podnik některé spoje. Jednak bude zajíždět autobusová linka číslo 4 do očkovacího centra v Hruškových dvorech každou půl hodinu a lidé s potvrzením o očkování budou mít jízdné tam i zpět zdarma. Pak také jihlavský dopravní podnik posílí autobusové spoje do průmyslové zóny.

Na ranní směnu a z noční směny bude posílena linka 3, z odpolední směny budou posíleny linky 31 a 32. Místo jednoho autobusu bude DPMJ vypravovat dva vozy. Tyto posily nasadí DPMJ v průběhu příštího týdne. Jde o další opatření, kterým reaguje DPMJ na přání svých cestujících a snaží se minimalizovat riziko šíření nákazy v naplněných vozech.

  • Facebook
  • Twitter