Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tento týden odstartovaly na Vysočině opravy na dvou úsecích silnic

/
/
/
763 Zobrazení



Na silnici I/38 začalo v pondělí 11. července frézování první části téměř tři kilometry dlouhého úseku od odbočky na Svojkovice po Želetavu. Současně začaly práce na opravě povrchu silnice v Humpolci.

U Želetavy se pracuje v pravém jízdním pruhu ve směru na Znojmo se začátkem za odbočkou na Svojkovice. Aktuálně oprava probíhá kilometrovém úseku, kde je provoz veden kyvadlově průjezdným jízdním pruhem vlevo s omezením maximální dovolené rychlosti. V tomto úseku je pánovaná výměna obrusné a ložné konstrukční vrstvy vozovky, přičemž odborná kontrola odfrézovaného povrchu upřesní další postup opravy. Dokončení pravé i levé poloviny tohoto úseku předpokládáme v závěru prvního srpnového týdne, kdy plánujeme přejít na další etapu.

Na průtahu Humpolcem na silnici I/34 zahájili pracovníci opravu vyfrézováním stávajících konstrukčních vrstev vozovky. Oprava 1351 metrů dlouhého úseku bude probíhat po polovinách vozovky v rámci šesti plánovaných etap. Ta první probíhá v pravém jízdním pruhu ve směru staničení na Havlíčkův Brod. Celkem se v rámci této etapy opravuje 400 metrů mezi okružní křižovatkou se silnicí II/129 ,včetně její pravé poloviny, a křižovatku s Hálkovou ulicí, která už není omezena. Mimo výměny krytu vozovky je součástí této etapy i sanace opěrné zdi u okružní křižovatky, oprava jejího dláždění a přespárování.

Uvedení obou opravených polovin tohoto 400 metrů dlouhého úseku do provozu v režimu předčasného užívání stavby (I.+II. etapa) předpokládáme v polovině srpna, kdy přejdeme na další 450 metrů dlouhý úsek. V pracovním úseku se jezdí kyvadlově jízdním pruhem ve směru k dálnici D1. Při průjezdu Humpolcem po silnici I/34 je tak třeba počítat s tvorbou kolon a zdržením.

  • Facebook
  • Twitter