Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Také jihlavští umělci se spojili pro pomoc Ukrajině

/
/
/
657 Zobrazení



Ve vestibulu jihlavské radnice vznikla během pár hodin výstava obrazů, grafik a fotografií jihlavských umělců. Ty si bude možné zakoupit v sobotu 5. března na benefičním happeningu na Masarykově náměstí. Výtěžek z akce půjde na pomoc Ukrajině. Zapojit se může každý, třeba jenom svojí účastí.

Umělci, výtvarníci, hudebníci a herci se spojili pro pomoc Ukrajině. Benefiční happening jednoduše nazvaný Nenecháme je v tom! Aneb Ruská válečná lodi, jdi do p***e se bude konat v sobotu 5. března na Masarykově náměstí v Jihlavě od 17.00. Za celou akcí stojí dva mladí hudebníci z Jihlavy Martin Braun a Martin Fuchs. 

„Finanční sbírku zaštítila Oblastní charita Jihlava. Vybrané finanční prostředky budou vloženy na účet Charita pro Ukrajinu a jeho prostřednictvím odeslány na MV ČR, které bude rozdělovat potřebným,“ uvedla jihlavská radní Silvie Čermáková. 

Od středy 2. března jsou ve vestibulu jihlavské radnice také vystavené věnované obrazy, grafiky a fotografie umělců z Jihlavy a místních uměleckých škol. Lidé si mohou předem dílo vybrat a v sobotu si ho během benefičního kulturního odpoledne zakoupit. 

Na pódiu na Masarykově náměstí se v sobotu se vystřídá řada hudebních a tvůrčích osobností. Všichni, kdo se na uskutečnění akce podílejí, nabízejí svoji práci bez nároku na honorář – hudebníci, divadelníci, výtvarníci, moderátor, dodavatelé technického zázemí zapůjčením pódia, osvětlovač i zvukař. Připojili se také studenti místních uměleckých škol. Poskytnutím technické podpory a zázemí se podílí také města Jihlava a Třešť. 

Hlavní organizátoři:

Martin Braun, kontakt: 720 254 386      

Martin Fuchs, kontakt: 774 772 520

  • Facebook
  • Twitter