Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Svět mezigeneračních vztahů na výstavě v budově městského úřadu v Třebíči

/
/
/
877 Zobrazení



Třebíčský Senior a Family Point představuje veřejnosti část výstavy s názvem Souznění. Fotografie malých dětí s prarodiči zobrazují propojení nejmladší generace s generací, která má nejvíce zkušeností.

Fotografie jsou umístěny v prostorách Městského úřadu v Třebíči na Masarykově náměstí, ve spojovací chodbě mezi budovami A a B úřadu. Symbolicky jsou tak fotografie umístěny právě mezi Senior Pointem a Family Pointem. Výstava je zde přístupná od 28. ledna do 7. února.

Výstava vznikla v roce 2016 ve Žďáru nad Sázavou. S nápadem vytvořit fotografie dětí a seniorů přišly kontaktní pracovnice Senior a Family Pointu. „Každý den se ve své práci setkáváme s oběma zmíněnými skupinami. Jsme zastánci tradičního modelu rodiny, do kterého patří nejen děti a rodiče, ale i prarodiče. Proto nás napadlo, že bychom prostřednictvím fotografií a bez dalších slov ukázaly, jak „souzní“ babičky, dědečkové a vnoučata,“ vysvětlují kontaktní pracovnice Family Pointu.

Autorem černobílých fotografií je Milan Šustr. „Rád jsem přijal nabídku kontaktních pracovnic na práci s dětmi a seniory. Malé děti jsou velmi bezprostřední, a tak se podařilo zachytit přirozené, leckdy i dojemné propojení obou generací,“ říká fotograf Milan Šustr.

Výstavu Souznění měli možnost vidět obyvatelé měst Jihlava, Havlíčkův Brod a Pelhřimov.

Fotograf Milan Šustr, rodák ze Žďáru nad Sázavou, je autorem a spoluautorem více než patnácti knih s historickou a fotografickou tématikou. Jeho fotografie se objevují i v řadě dalších publikací. Zabývá se krajinářskou a reportážní fotografií, ale jak tato výstava dokazuje, ani portrétní fotografie mu není cizí.

Třebíčský SeniorPoint sídlí v budově B Městského úřadu v Třebíči na Masarykově nám. Senior Point je kontaktní místo pro setkávání seniorů. Poskytuje informace o sociálních službách a institucích, nabízí bezplatný přístup na internet, organizuje besedy a přednášky pro seniory. Veškeré služby Senior Pointu jsou bezplatné. Více na seniorpoint.trebic.cz.

Family Point sídlí v budově A Městského úřadu v Třebíči na Masarykově nám., je provozován Třebíčským centrem, z. s.. Poskytuje rodičům možnost postarat se ve veřejném prostoru o své děti, organizuje pro ně besedy a přednášky, umožňuje jim získat kontakty na různé prorodinné organizace. Poskytuje informace o službách a programech pro rodiny ve městě a okolí, nabízí využití bezplatného internetu, besedy, přednášky a dalších akce pro rodiny.
Více na familypoint.trebic.cz.

  • Facebook
  • Twitter