Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Svatého Martina v Jihlavě doprovodí radní města

/
/
/
747 Zobrazení



Listopad se blíží a s ním i čas, kdy oranžovou barvu ze spadaného listí nahradí bílá sněhová pokrývka. Kdy přesně zima přijde, však ví jenom Svatý Martin, který Jihlavou projede v pondělí 11. listopadu.

Přidejte se do průvodu ke kejklířům, husám i andělíčkům. Primátorka i radní města Jihlavy Svatého Martina po trase kolem Masarykova náměstí také doprovodí. Po průvodu se opět zhasne veřejné osvětlení a vypukne svatomartinský ohňostroj.

„Svatý Martin je jednou z nejoblíbenějších tradičních akcí, u které přeci nemůžeme chybět! Třeba já už jsem zvědavá, jakou zimu nám Martin letos předpoví a kdy vůbec ten bílý sníh napadne. Těším se na tu atmosféru a už teď děkuji všem pořadatelům, a to hlavně za krásnou tradici, jakou nám tady v Jihlavě vytvořili,“ uvedla Karolína Koubová, primátorka města Jihlavy.

Svatomartinský svátek letos od 14 hodin doprovodí tradiční řemeslný jarmark na Masarykově náměstí i zajímavý kulturní program. Od 16 hodin zahraje kapela Jarda Band, kterou po průvodu v 18.00 nahradí kapela studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu The Tap Tap.

„Letos se nezapomene ani na ohňostroj, který vypukne po ukončení průvodu. Ten začíná v 17.00 a povede tradiční trasou od Brány Matky Boží přes Palackého a Benešovu ulici zpět na ulici Brány Matky Boží, odkud už se půjde na dolní Masarykovo náměstí k pódiu,“ dodal Tomáš Koukal, vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu.

  • Facebook
  • Twitter