Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Studenti změřili v Jihlavě dovednost v piškvorkách

/
/
/
1666 Zobrazení



V úterý 6. listopadu se na Střední škole průmyslové, technické a a automobilní v Jihlavě konal oblastní turnaj v soutěži pIšQworky. Zúčastnilo se čtrnáct týmů z celého jihlavského okresu. Všichni měli stejný cíl – zvítězit. To se nakonec povedlo týmu s nejkurióznějším názvem – Chovancům psychiatrie v městečku Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

Na jihlavské průmyslové škole se už od rána střídal souboj za soubojem. Ze čtrnácti týmů odešlo po klasifikačních kolech ve skupinách šest týmů s porážkou. Všechny letošní souboje byly ovšem velmi vyrovnané.
V play-off začalo jít do tuhého. Do souboje o první místo postoupili Chovanci psychiatrie v městečkuLlanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch a Hroudy. O třetí místo se utkalo MG a Im-Pro. Souboj to byl vyrovnaný na obou stranách. Vítěz mohl být jen jeden. Po nekonečně dlouhých minutách boje vyhráli Chovanci psychiatrie v městečku Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch a postoupili tak do krajského turnaje.

1. místo: Chovanci psychiatrie v městečku Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (Gymnázium Jihlava) ve složení: Lukáš Weselý, Ondřej Med, Daniel-Patrik Oppelt, Tadeáš Havlík, Vilém Pech.
2. místo: Hroudy (Gymnázium Otokara Březiny a Střední odborná škola Telč) ve složení: Marek Čermák, Jiří Neuman, Jakub Hejl, Petr Chvátal, JAkub Vítů
3. místo: Im-Pro (Gymnázium Jihlava) ve složení: Ondřej Koděra, Jakub Koděra, Jakub Křepčík, Arnold Stanovský, Maxmilián Tůma

Soutěž pIšQworky jsou mistrovstvím základních a středních škol České a Slovenské republiky v piškvorkách. Letošního jedenáctého ročníku se účastní více než 1400 týmů z 660 škol. Každou školu mohou reprezentovat maximálně čtyři pětičlenné týmy. Některé týmy musely absolvovat i školní kolo, aby mohly poměřit své síly s okolními soupeři. Výherci oblastních turnajů postupují do třetí úrovně, do turnajů krajských. Nakonec ti nejlepší ze všech krajů se přijedou 7. prosince poprat o mezinárodní titul mistra v pIšQworkách na grandfinále do Brna. Soutěž pořádá spolek Student Cyber Games, jehož členové se snaží naučit studenty hrou novým dovednostem. V první polovině roku pořádají i Prezentiádu, při nichž se studenti učí prezentačním dovednostem, práci s vizuálem prezentací, nápaditosti, ale také plynulosti projevu a práci v týmu. Soutěže se totiž účastní dvou až tříčlenné týmy.

Veškeré podrobnosti naleznete na webových stránkách.

  • Facebook
  • Twitter