Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sto let skautingu v Třebíči přiblíží výstava na zámku

/
/
/
201 Zobrazení



Zámecká konírna na zámku v Třebíči hostí od středy 24. dubna výstavu nazvanou S lilií i bez lilie 100 let třebíčského skautingu, která mapuje historii skautského hnutí ve města za poslední století, vernisáž se uskuteční od 17.00

V roce 2023 oslavil skauting v Třebíči sto let od zahájení činnosti – za počátek skautování v našem městě je považováno 2. září 1923, kdy byl založen 1. chlapecký oddíl. V den svatého Jiří, patrona všech skautů a skautek, otevře letos naše muzeum výstavu, která symbolicky završí oslavy tohoto krásného výročí. Expozice připomene zlaté časy ve znamení lilie, i dlouhá období zákazů a ústrků, kdy nejdříve nacistická a následně komunistická diktatura na dlouhá léta skautské hnutí v našich zemích zakazovala.
Zájemci nahlédnou do starých kronik, záplatovaných stanů a nasajeme vůni táborových ohňů. Připomenou si příběhy tábořišť, desítek a stovek obětavých vedoucích, tisíců malých skautů a skautek, miliony vyluštěných šifer a nalezených pokladů a nespočet otlučených ešusů.

Doprovodný program
Neděle 5. května od 13.00 lakros – herní odpoledne pro veřejnost na podzámecké nivě
Úterý 14. května od 16.00 dětská vernisáž
Středa 22. května od 17.00 beseda a promítání fotografií s Milanem Zeibertem – Ježkem
Čtvrtek 30. května od 17.00 listování kronikami, skauti všeho věku pomohou oživit zapomenuté příběhy

  • Facebook
  • Twitter