Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Staročeské Vánoce o víkendu na Michalově statku

/
/
/
297 Zobrazení



V sobotu 16. a v neděli 17. prosince se na Michalově statku v Pohledi u Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku uskuteční tradiční předvánoční akce Staročeské Vánoce.

„Návštěvníci mohou během víkendu nahlédnout do života selského lidu o vánočních svátcích za starých dobrých časů monarchie v 18. až 19. století. K vidění boudou ukázky výzdoby, obyčejů a některých zimních prací, jako je například topení v černé kuchyni na selské usedlosti,“ popisuje Jindřich Holub, starosta Pohledi a a správce statku.

Michalův statek o Vánocích

V sobotu vystoupí se svým vánočním programem folklorní soubor Škubánek ze Světlé nad Sázavou. Vystoupení ve vyhřáté světnici budou začínat v 10.30, 11.30, 13.30 a 14.30. „Ukázky drobných řemesel a prodej vánočních výrobků bude probíhat na vejminku a v přilehlé chalupě bezzemka. Ve chlévě budou k vidění krávy našeho starého českého plemene česká červinka,“ dodává Jindřich Holub. Otevřeno je od 10.00 do 17.00.
V místním hostinci U Františka Josefa mohou zájemci ochutnat postní i jiné vánoční pokrmy. „Také letošní Staročeské vánoce se konají pod patronátem Projektu Náš Ježíšek – Spolek pro tradiční Vánoce,“ uzavírá Jindřich Holub.

  • Facebook
  • Twitter