Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Srážka osobního auta s autobusem si vyžádala zranění

/
/
/
1072 Zobrazení



V sobotu 8. srpna došlo před osmou hodinou ráno k dopravní nehodě osobního auta Toyota Auris s přívěsem a autobusu v Jihlavské ulici ve Velké Bíteši. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Velké Bíteše.

„Z havarovaného auta museli hasiči za použití hydraulického nářadí vyprostit zaklíněného zraněného řidiče. Ihned po vyproštění ho předali do péče posádky Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, která jej po nezbytném ošetření na místě události letecky transportovala do brněnské nemocnice.
V době nehody cestovalo v autobuse 19 cestujících, dva cestující se při nehodě zranili. Hasiči provedli na obou vozidlech protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili. Z havarovaného autobusu na komunikaci unikaly provozní kapaliny, zasahující hasiči únik likvidovali speciálním sorbentem a zbylý obsah nafty v nádrži autobusu přečerpávali do sudů,“ popsala Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

„Řidič vozu Toyota Auris s přívěsem jel po silnici ze směru od Velké Bíteše na Rudu a při jízdě na přímém úseku přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím linkovým autobusem. Toyota byla odražena mimo silnici a narazila ještě do betonového sloupu elektrického vedení. U řidiče auta nebylo možné vzhledem k jeho zraněním provést dechovou zkoušku. U řidiče autobusu policisté požití alkoholu vyloučili. Škodu, která vznikla, policisté předběžně vyčíslili na více než 500 tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Havarovaný autobus, foto: HZS Kraje Vysočina
  • Facebook
  • Twitter