Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Spánek miminek v novoměstské nemocnici ohlídá třiadvacet nových monitorů dechu

/
/
/
347 Zobrazení



Novoměstská nemocnice získala díky daru Nadace Křižovatka třiadvacet nových monitorů dechu pro novorozence na dětském oddělení. Celková částka za třiadvacet nových monitorů dechu se vyšplhala na 57 500 korun.

„Jsme moc rádi, že na nás Nadace Křižovatka myslí, a že jsme dostali dvacet tři nových monitorů dechu. Hodně nám to v naší práci pomáhá, tyto přístroje dokáží odhalit jakékoliv nepravidelnosti dechu dítěte,“ pochválila dar od Nadace Křižovatka vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Nové Město na Moravě Soňa Svatoňová. Právě ona spolu s primářem dětského oddělení Matoušem Záleským převzala nové monitory dechu z rukou ředitelky Nadace Křižovatka Štěpánky Pokorníkové.
Přístroje hlídající klidný spánek dětí do jednoho roku byly pořízeny díky štědrým dárcům, kteří na jejich nákup přispěli. „V rámci našeho projektu Maminko, dýchám získáváme finanční podporu na nákup monitorů dechu do sedmi desítek nemocnic v celé České republice. Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost. Díky laskavé podpoře sponzorů a dárců pomáháme zajistit průběžnou obnovu přístrojů na dětských a novorozeneckých odděleních,“ vysvětlila Štěpánka Pokorníková.

Monitory dechu pomůžou při monitoringu malých pacientů novoměstské nemocnice

„Velmi děkujeme společnostem RED HAT, Plastpol, ENVIREX, Podlahy Kasal, KOMFI, AUTODOPRAVA PAVEL VÁŇA a SOLAR TOP, které dar do novoměstské nemocnice financovaly. Jeden monitor zakoupil osobně pan Libor Zdražil a jeden přístroj nadace pořídila díky podpoře anonymního dárce,“ dodala.
Celková částka za třiadvacet nových monitorů dechu se vyšplhala na 57 500 korun. Přístroje Babysense, které byly pořízeny, hlídají nejen zástavu dechu, ale také apnoe pauzy (bezdeší) a jakékoliv nepravidelnosti dechu děťátka. V případě potíží ihned spustí alarm, čímž přivolají dospělého, který může včas poskytnout dítěti první pomoc.

  • Facebook
  • Twitter