Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Slunohraní pokračuje v Novém Městě na oravě koncertem souboru Epoque Quartet

/
/
/
518 Zobrazení



Desátý ročník hudebního festivalu Slunohraní odstartoval v neděli 3. července v Novém Městě na Moravě v prostorách Horácké galerie. V úterý 5. července nabídne od 20.00 koncert souboru Epoque Quartet.

Smyčcový kvartet se pohybuje na pomezí hudebních žánrů, a tak se mohou posluchači těšit na jazzové nebo rockové skladby ve zcela ojedinělých aranžích. Členové kvarteta jsou laureáty několika světových soutěží a soubor se úspěšně zúčastnil například soutěže Paolo Borciani competition. Kvarteto účinkovalo mj. v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Francii, Itálii, Anglii, Izraeli, Japonsku, Řecku, Holandsku, Polsku, Bosně a Hercegovině.
Během dvaceti let svého působení kvarteto výrazně posunulo hranice kvartetního repertoáru a vyprofilovalo se ve špičkový soubor, který je zván ke spolupráci celou řadou skvělých hudebníků z různých odvětví muzikantské branže.
Z výčtu nejzajímavějších projektů jmenujme turné s Danem Bártou a Illustratosphere, spolupráci s kapelami Monkey Business, Tatabojs, Clarinet Factory, nebo koncerty a nahrávky s Michalem Pavlíčkem, Gregory Porterem, Lenkou Dusilovou, Robertem Balzarem, Dashou, Ondřejem Brzobohatým, Tomášem Klusem, Jiřím Kornem, Matějem Ruppertem, na poli klasičtějším pak s Dagmar Peckovou, Danielem Hopem, Radkem Baborákem, Ivanem Klánským, Adamem Plachetkou a dalšími.

  • Facebook
  • Twitter