Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Šipkaři soutěžili U Hnáta v Havlíčkově Brodě

/
/
/
695 Zobrazení



První ročník Radegast turnaje u Hnáta v Havlíčkově Brodě se uskutečnil v sobotu 5. listopadu. Soutěžit nepřišlo mnoho šipkařů, necelé dvě desítky, přesto se bylo na co dívat.

„Celkem se turnaje účastnilo 18 mužů a jedna žena, očekával jsem více zájemců o turnaj. Vzhledem k nízkému počtu bylo odehráno více soutěží než bylo původně v plánu. Turnaj skončil v 16. 30 hlavní soutěží a hrál se systém 501DO,” uvedl Karel Lepič, hlavní pořadatel soutěže.
Pro neznalé soutěží v šipkách následuje výklad 501 DO. „Každý hráč začíná s 501 body a hraje se do úplné nuly, ale poslední body musí být zavřeny dublem. Pokud mi tedy zbývá 32 bodů musím hodit venkovní úzký segment terče dvojité šestnáctky, abych zavřel hru. Hraje se to na dva vítězné body. Systém oboustranného pavouka. Pokud prohraju ve skupině A pavouka, tak mám ještě šanci na celkovou výhru ve skupině B pavouka. Ale pokud prohraju i ve skupině B vypadávám z turnaje,” podal mi vysvětlení Josef Eisner, spolupořadatel turnaje.

Podrobná pravidla pro šipky na webu. Vítězem hlavní soutěže 501 DO se stal Lukáš Kubát, druhý byl Petr Novák a třetí skončil Josef Eisner. V soutěži BINGO vyhrál David Bártl.

  • Facebook
  • Twitter