Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Poslední den loňského roku byl na Vysočině klidnější

/
/
/
410 Zobrazení



Silvestrovská noc byla pro hasiče relativně poklidná, nezasahovali u žádného velkého požáru. Podobně hodnotí poslední den loňského roku také zdravotníci, policisté řešili přes šedesát událostí.

„V průběhu večera a noci jsem vyjížděli k pěti požárům menšího rozsahu. Třikrát jsme zasahovali u požáru, který vznikl od zábavní pyrotechniky, jednalo se o požáry kontejnerů a tújí. Jedenkrát jsem zasahovali u požáru osobního vozidla a jedenkrát u požáru hromady dřeva u rodinného domu. Všechny tyto požáry se obešly bez zranění a beze škody. V nočních a ani časných ranních hodinách nedošlo na Vysočině k žádné dopravní nehodě, která by si vyžádala náš zásah,“ uvedla Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Letošní silvestrovské oslavy v regionu hodnotí jako klidnější i zdravotníci. „Během dvanáctihodinové noční služby jsme uskutečnili celkem 53 výjezdů, což je o jeden více, než tomu bylo loni. V přímé souvislosti s oslavami nového roku ošetřili záchranáři deset pacientů, před rokem jich bylo 17. Polovinu z nich tvořily úrazy způsobené pádem. Dále v naší péči skončily tři osoby po fyzickém napadení a do nemocnice bylo nutné transportovat dva pacienty intoxikované alkoholem. Co se týče úrazů způsobených zábavní pyrotechnikou, tak v letošním roce nemusela naše záchranka řešit ani jeden,“ doplnil Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

Od sobotní šesté hodiny večer do nedělního rána přijali policisté integrovaného operačního střediska krajské policie na Vysočině 64 nejrůznějších oznámení. „Jednalo se o stížnosti v souvislosti s používáním zábavní pyrotechniky, oznámení týkající se rušení nočního klidu, agresivních opilých osob, konflikty mezi příbuznými a opilé osoby, které byly ve stavu, kdy už nebyly schopny se o sebe postarat. Ve čtyřech případech museli policisté odvézt osobu na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ popsala události posledního dne roku 2022 policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Policisté řešili také vzájemné napadání tří mužů, k němuž došlo v neděli před třetí hodinou ráno v podniku ve Žďáru nad Sázavou. Včera kolem šesté hodiny večer zasahovali policisté v Bítovčicích a opilý muž skončil na protialkoholní záchytné stanici.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter