Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Severozápadní obchvat Velké Bíteše na podzim 2022, kraj hledá dodavatele

/
/
/
2685 Zobrazení



Kraj Vysočina vybírá dodavatele stavebních prací na realizaci severozápadního obchvatu Velké Bíteše na Žďársku. Hotový by měl být na podzim roku 2022.

„Cena dvouproudového obousměrného obchvatu v délce 2,1 kilometru je předběžně odhadována na více než 85 milionů korun, s financováním způsobilých výdajů nám pomůže dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Přislíbena je do výše 45 milionů korun,“ informoval Jan Hyliš, radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy.

Nová trasa komunikace II/379 povede v blízkosti průmyslové zóny a propojí hlavní tah I/37 od Žďáru nad Sázavou se silnicí na Tišnov. „Práce na obchvatu budou rozdělené na dvě etapy. Pokud všechny administrativní záležitosti splníme dle předpokladů, tak bychom příští rok zrealizovali první etapu stavby a v roce 2022 druhou etapu,“ popisuje Vladimír Novotný, náměstek hejtmana Kraje Vysočina.

Nejprve vznikne nová část komunikace od tahu ze Žďáru nad Sázavou směrem k závodu První brněnské strojírny, na to včetně kruhové křižovatky, která zajistí plynulost provozu v místě, kde trasa obchvatu protne stávající komunikaci spojující Velkou Bíteš s Vlkovem.
„Následně budou práce soustředěny na druhou část obchvatu směrem na Tišnov. Kraj Vysočina mohl tuto stavbu realizovat i díky dílčí aktivitě města Velká Bíteš, které pomohlo s výkupy pozemků a projektovou dokumentací,“ informoval po jednání Rady Kraje Vysočina náměstek hejtmana Vladimír Novotný.

Další plánovaná část obchvatu Velké Bíteše by měla v budoucnu propojit trasy směrem na Náměšť nad Oslavou a na Rosice. Jedná se ale prozatím pouze o dlouhodobé plány bez bližších specifikací.

Zdroj: www.kr-vysocina.cz.

  • Facebook
  • Twitter