Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sérii krádeží na Jihlavsku vyřešili jihlavští kriminalisté

/
/
/
224 Zobrazení



Jihlavským policistům se podařilo vypátrat muže, který má za sebou sérii krádeží v Lukách nad Jihlavou a Dobroníně, jeho cílem se staly nezajištěné objekty, ve dvou případech restaurační zařízení, zneužil také cizí platební kartu a ohrožoval své blízké.

Na objasnění trestné činnosti a dopadení pachatele se podíleli i policisté polenského obvodního oddělení. „Na začátku tohoto týdne muže důvodně podezřelého ze spáchání majetkové trestné činnosti vypátrali v Dobroníně, kde se ukrýval ve volně přístupné budově. Policisté muže zadrželi a jeho další cesta směřovala do cely,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání zadrženého muže z Jihlavska. „Jednadvacetiletý muž je obviněný z přečinů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ dodal Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti soudně trestaný a odpykal si i nepodmíněný trest. Až do letošního jara je ve zkušební době podmíněného propuštění z výkonu trestu odnětí svobody.
„Muž je obviněn z toho, že se v době od druhé poloviny prosince do minulého týdne dopustil série krádeží v různých objektech v Lukách nad Jihlavou a Dobroníně. V některých případech využíval toho, že majitelé neměli objekty dostatečně zajištěné. Vešel tak například do rodinného domu, kde si vzal z nalezených peněženek finanční hotovost. Peníze si odnesl také z šatny sportovní budovy. V dalším domě odcizil přepravky a sportovní tašku. Z nezajištěného zaparkovaného auta vzal klíče, pomocí kterých se pak dostal do prodejního stánku a odcizil finanční hotovost. Na začátku ledna přišel do domu svých blízkých, bez pozvání vešel dovnitř a vůči obyvatelům se choval agresivně. Ve dvou případech se muž v lednu vloupal do restauračního zařízení, kde odcizil tabákové výrobky, alkohol, peníze, ale také platební karty. Odcizenou kartou poté platil v jihlavské prodejně a neúspěšně se pokoušel ve městě vybrat z bankomatu finanční hotovost. Kromě krádeží způsoboval muž škodu také poškozením, doplnila Jana Kroutilová.
Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného jednadvacetiletého muže do vazby. „Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho odvezli do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřela tisková mluvčí.

Úvodní foto: Rozbité sklo v jednom z vykradených objektů, archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter