Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Senioři v havlíčkobrodské nemocnici komunikují s rodinami přes Skype

/
/
/
852 Zobrazení



Protože stále platí v nemocnicích zákaz návštěv a zejména dlouhodobě hospitalizovaní senioři snášejí oddělení od svých rodin velice těžce, umožnili jim v Nemocnici Havlíčkův Brod bezpečné spojení přes komunikační program Skype.


Na Oddělení následné péče a rehabilitace mají pacienti zajištěný kontakt s rodinou po domluvě s personálem nemocnice. Jediné, co musí rodina udělat, je zavolat si sestřičkám na konkrétní stanici, nahlásit svůj Skype účet a domluvit si čas hovoru. Sestra v domluvenou dobu dojde na pokoj k pacientovi, spojí se s udanou adresou na Skype, předá tablet hospitalizovanému pacientovi nebo mu asistuje při komunikaci.

„Je pro nás důležité, aby příbuzní pacientů dodržovali domluvené termíny a pravidla. Sestřičky mají hodně práce a také počet tabletů je omezený,“ upřesnila informaci vrchní sestra oddělení Erika Weisshauptová. Pokud si to rodina přeje a komunikace probíhá v pořádku, je Skype účet v zařízení ponechán pro možnost spojení po celou dobu hospitalizace nemocného. Poté následně vymazán.

V tuto chvíli stále v havlíčkobrodské nemocnici nevědí, kdy bude možné obnovit návštěvy na lůžkových odděleních a za jakých podmínek. A protože určitá omezení trvají v nemocnici už od července a někteří pacienti absencí blízkých citově strádají, chtěli jim nabídnout možnost se slyšet a vidět při videohovoru s jejich rodinou či známými.

Telefonní linky pro spojení s Oddělením následné péče a rehabilitace:

Stanice A: 569 472 288
Stanice B: 569 472 283

  • Facebook
  • Twitter