Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Šachová liga mládeže vyvrcholila v Brodě

/
/
/
598 Zobrazení



Šachový klub Jiskry Havlíčkův Brod uspořádal pro mládež Šachovou ligu v rapid šachu. Jejím cílem byla propagace královské hry – šachy mezi mládeží, získání dalších talentů. Ligu tvoří celkem jedenáct turnajů, otevřených pro registrovanou i neregistrovanou mládež, podle zájmu.

Liga odstartovala prvním turnajem v lednu 2022 a vyvrcholila v červnu. „Do celkového vyhodnocení se účastníkům započítalo šest nejúspěšnějších výsledků z turnajů. Hodnotili jsme dvě kategorie: starší – ročník nar. 2007-2010 a mladší – ročník nar. 2011 a mladší. Ve všech turnajích se urputně bojovalo a bylo plno překvapujících výsledků, zejména ve prospěch nejmladších hráčů,“ uvedl za pořadatele Václav Paulík z Jiskry Havlíčkův Brod.
Celkem se do Šachové ligy mládeže zapojilo 23 šachových nadějí, z toho pět děvčat. V kategorii starších žáků zvítězil Patrik Kocman, druhý skončil Tomáš Koumar a třetí Hana Bártová, v kategorii mladších žáků zvítězil Marek Rataj, druhý Filip Kozderka a třetí František Zdražil, který byl nejmladším účastníkem turnaje, nejlépe umístěnými děvčaty v kategoriích byla Hana Bártová ve starší kategorii a Klára Jiráková v mladší kategorii.


Vítězové obdrželi poháry, diplomy a věcnou cenu, ostatní, kteří se zúčastnili minimálně šesti turnajů, obdrželi věcnou cenu. O hladký průběh turnajů Šachové ligy mládeže se starali Karel Brodina a Václav Paulík.
Podrobné výsledky Ligy mládeže na webových stránkách ŠK TJ Jiskra Havlíčkův Brod.

Na středu 29. června se připravuje k Mezinárodnímu dni šachu pro mládež Turnaj šachových nadějí 2022, je určen pro mládež ZŠ v Havlíčkově Brodě a partnerských ZŠ. Záštitu nad turnajem převzal starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl. Uskuteční se ve sportovní hale TJ Jiskra Havlíčkův Brod.

  • Facebook
  • Twitter