Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

S téměř čtyřmi promile sedl za volat a havaroval

/
/
/
343 Zobrazení



Dvaačtiřicetiletý řidič havaroval v pátek 13. října mezi Větrným Jeníkovem a Bílým Kamenem na Jihlavsku. Nakonec policisté dechovou zkouškou prokázali, že měl v dechu 3,75 promile alkoholu.

„Nepřizpůsobil rychlost jízdy a při výjezdu z pravotočivé zatáčky vjel s vozidlem do protisměru a následně do levého příkopu, kde zůstal zaklíněn. Řidiče z vozidla museli vyprostit profesionální hasiči a poté ho převzali do péče záchranáři, kteří ho převezli vozidlem zdravotnické záchranné služby s lehkým zraněním do Nemocnice Jihlava k dalšímu ošetření,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.
Po ošetření v nemocnici skončil muž na záchytce. Dechová zkouška totiž prokázala 3,77 a poté 3,75 promile alkoholu v dechu.
Nakonec policisté zjistili, že řidič má okresním soudem Strakonice vyslovený platný zákaz řízení do dubna 2024. Při nehodě vznikla padesátitisícová škoda, nikdo jiný kromě řidiče se nezranil, cestoval totiž sám.
„Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter