Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Roštejn láká návštěvníky i v srpnu

/
/
/
1402 Zobrazení



Hrad Roštejn nedaleko Telče v lokalitě Jihlavských vrchů nabízí v srpnu koncert Jazz na Roštejně a Hradozámeckou noc, návštěvníci mohou také využít mimořádné snížené vstupné v rámci motivační akce Kraje Vysočina pro podporu domácího turismu.

„V červenci hrad Roštejn zaznamenal nejvyšší měsíční návštěvnost za více než dekádu, v interiérech jej navštívilo celkem 18 532 osob. Takto vysoké číslo je jednoznačně dáno zvýšeným zájmem o domácí turismus po koronavirové krizi a zároveň je podpořeno i mimořádnou akcí Kraje Vysočina, který po dobu letních prázdnin a září upravil výši vstupného ve svých příspěvkových organizacích,“ přibližuje Kateřina Rozinková, kastelánka.
Návštěvníci se ale podle ní nemusí na Roštejně obávat dlouhého čekání nebo dokonce toho, že by nebyli odbaveni, protože hrad nabízí pestrou nabídku možností kombinace tras s průvodcem a bez průvodce a otevřen je denně mimo pondělí od 9.00 do 18.00.
„V souvislosti s mimořádným opatřením Krajské hygienické stanice v Jihlavě je ale v současné době stále povinné pro návštěvníky hradu v interiérech (návštěvnické trasy, toalety, pokladna, občerstvení) mít zakrytá ústa a dýchací cesty,“ dodává kastelánka. O aktuálním stavu nařízení hrad informuje na svém webu.
V průběhu srpna se mohou návštěvníci těšit i na tři kulturní akce. „Už 15. srpna by se mělo na nádvoří hradu od 19.00 odehrát představení Horáckého divadla v Jihlavě Osudy dobrého vojáka Švejka, které nahrazuje některá plánovaná červencová představení zrušená s ohledem na špatné počasí.
V neděli 23. srpna se potom na hrad opět vrátí jazz formou několika koncertů na zatravněném předhradí. Vystoupí kapely Jazzband ZUŠ Třešť mladší, Jazz Quintet Třešť, String 5 z Českých Budějovic, Bee Band z Jihlavy a program uzavře havlíčkobrodský Jazz Joint.
Vstupenky za předprodejní cenu 120, Kč je možné už nyní zakoupit na pokladně hradu, pokladně Muzea Vysočiny v Jihlavě a na infocentru v Třešti. Na místě v den konání Jazzu na Roštejně budou vstupenky k mání za 170 Kč.


O týden později uzavře letní prázdniny tradiční akce s názvem Hradozámecká noc, v jejímž rámci dne 29. srpna proběhne na nádvoří letní kino s promítáním filmu Poslední aristokratka,“ uzavírá kastelánka. Podrobnější informace k akcím jsou dostupné na www.hrad-rostejn.cz.


Od září 2020 bude hrad otevřen v kratším rozsahu otevírací doby (od 10.00 do 17.00, s polední pauzou od 12.00 do 13.00), ovšem stále denně mimo pondělí. Po celé září bude navíc trvat akce se zvýhodněným vstupným.

  • Facebook
  • Twitter