Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn Radnice v Jihlavě pořídila dobrovolným hasičům nové autorn n

/
/
/
407 Zobrazení



rn

„Staré vozidlo je za hranicí životnosti, z hlediska spolehlivosti a technického stavu neodpovídá požadavkům na technické vybavení pro efektivní výkon požární ochrany. Technický stav vozidla vyžadoval každoročně se zvyšující výdaje na údržbu a opravy,“ uvedl primátor Rudolf Chloupek důvody pro pořízení nového vozidla. V době předání mělo auto ještě původní barvu, v nejbližší době radnice zajistí ještě jeho přelakování na patřičnou barvu hasičského vozidla.

Na pořízení nového vozidla pro hasiče radnice usilovala o dotaci, kritéria poskytovatele však město o velikosti Jihlavy předem de facto diskvalifikují. Nakonec se Jihlava rozhodla uvolnit potřebných 400 tisíc korun na „rozumně“ ojeté vozidlo z vlastního rozpočtu. „Výměna vozidla už byla nutná. I přes stále vyšší výdaje do oprav starého automobilu se zvyšovalo riziko, že jím hasiči nedojedou na místo zásahu,“ dodal k rozhodnutí primátor Rudolf Chloupek. 

Ve městě je aktuálně celkem 63 členů čtyř jednotek sboru dobrovolných hasičů – v Jihlavě (Bedřichov),

Herolticích, Pístově a Zborné. V souhrnu letos vyjeli k 24 požárům, mimo jiné k požáru tří zemědělských objektů v Henčově nebo budovy mateřské školy U Dlouhé stěny, v 11 případech poskytovali technickou pomoc, jako třeba při likvidaci následků orkánu Herward. Pravidelně se účastní cvičení a soutěží, zajišťují bezpečnost mnoha akcí v centru města i v místních částech, řadu společenských a preventivních akcí dobrovolní hasiči sami organizují. 

„Činnosti dobrovolných hasičů si velmi vážíme a děkujeme za ni. Mimo to, že dobrovolní hasiči působí v oblasti ochrany lidského zdraví a majetku, jsou také významnou složkou společenského života. Pokud by i v nějaké další části byla snaha o založení nové jednotky, radnice takovou aktivitu ráda podpoří,“ vyjádřil se za vedení města primátor Rudolf Chloupek.

rn n

  • Facebook
  • Twitter