Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn O dvou desetiletích v ruském Gulagu vypráví Věra Sosnarovárn n

/
/
/
407 Zobrazení



rn

Věra Sosnarová vypráví svůj příběh Češky zavlečené na Sibiř, kde strávila devatenáct let a odkud se jí nakonec podařilo vrátit se zpět do vlasti, kde se pomalu začlenila do normálního života. Vše je zapsané do knihy Krvavé jahody, kterou si po přednášce zájemci mohou koupit a dát ji podepsat. Kniha napsal Jiří Svetozar Kupka.

V nápravném pracovním táboře na Sibiři zažívají nekonečné hrůzy stalinského teroru, které matka nepřežije. Po vytouženém propuštění putují jako sirotci bez dokladů na Dálný východ, kde pokračují v otrockých pracích v lese, na tichomořské obchodní lodi a posléze v sovětském vnitrozemí, v dole, kolchoze a slévárně. Do Československa se vrací až po devatenácti letech, za velmi nevýhodné pracovní smlouvy. Pozadí dramatu života a smrti vykresluje 20. století jako střet nacionalismů, degeneraci lidských ideologií a světových válek.

Sestra Naďa už zemřela, ale Věra jezdí nadále vyprávět svůj životní příběh zájemcům a studentům nejen po celé republice, ale i do zahraničí.

Nyní vychází už čtvrté vydání Krvavých jahod s podtitulem Příběh ženy, která přežila gulag.

rn n

  • Facebook
  • Twitter