Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn Návštěvníci třebíčského Alternátoru přispěli Leušce Mácové rn n

/
/
/
593 Zobrazení



rn

Dárkový šek si dnes přišli převzít rodiče Leušky a také její sourozenci Valentýnka a Matýsek. Podle Leuščiny maminky Jitky budou tyto peníze využity při nákupu speciální polohovací postele, která stojí asi 100 tisíc korun, sbírka na tuto postel stále trváSbírka probíhala ve spolupráci s For Jane, z. s. 

Leuška Mácová se narodila 30. května 2012 s vrozenou vývojovou vadou lymfatických i krevních cév, jedná se o syndrom M-CM (Macrocephaly-capillary malformation). Toto postižení je nesmírně vzácné, na celém světě jím trpí asi 130 lidí. Viditelně se projevuje rychlejším růstem jedné části těla, tzv. hypertrofií. Leuška dále má hydrocefalus řešený shuntem (tzn. hromadění mozkomíšního moku řešené umělou spojkou, která mok odvádí), defekt síňového septa (srdeční vada), trpí hypotonií (snížené svalové napětí), epilepsií, má zavedenou tracheostomii a při obtížích je závislá na domácí umělé plicní ventilaci.

V březnu 2014 byla Leuška na jednom z předoperačních CT vyšetření, po kterém s edémem mozku skončila na měsíc zase na ARU. Od té doby má poškozený mozek a oproti dřívějšku, kdy se dokázala pohybovat a reagovala na podněty okolí, se nalézá ve vegetativním stavu. Bydlí s maminkou, tatínkem, bráškou Matýskem a sestřičkou Valentýnkou. 

Další podrobnosti najdete také na www.leuska-macova.cz a www.facebook.com/leuskamacova.

rn n

  • Facebook
  • Twitter