Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řidiči na Vysočině musí počítat s řadou omezení na silnicích první třídy

/
/
/
624 Zobrazení



Na Vysočině aktuálně probíhá pět velkých oprav na silnicích prvních tříd, z nichž čtyři odstartovaly v posledních třech týdnech. Řidiči tak musí počítat s objížďkami a omezením provozu v prostoru rekonstrukcí.

Oprava povrchu komunikace a odvodnění na silnici I/34 mezi Ždírcem nad Doubravou a hranící s Pardubickým krajem začala už koncem června a probíhá za úplné uzavírky, doprava je převedena na objízdné trasy.
V pondělí 12. července odstartovala oprava povrchu silnice I/37 na průtahu Žďárem nad Sázavou a silnice I/34 mezí Kamenem na Pelhřimovsku a hranící s Jihočeským krajem. Obě stavby probíhají za provozu s kyvadlově řízenou dopravou.
Před dokončením je rekonstrukce silnice I/19 mezi Pohledem a Keřkovem. V současnosti probíhají práce v úseku mezi Stříbrnými Horami a Simtany za úplné uzavírky. Objízdná trasa na Přibyslav a Žďár nad Sázavou vedena z Havlíčkova Brodu jednak na Českou Bělou a Žižkovo Pole a jednak na Hesov. Uvedení do provozu je v plánu v první polovině srpna. V červenci je v plánu zahájení opravy silnice I/19 na průtahu Pohled, která naváže na investiční akci obce, v rámci níž v předchozích měsících probíhala oprava kanalizace a vodovodu v jejím katastru.
Začátkem června se začaly opravovat i první úseky silnice I/37 mezi Křižanovem a Ostrovem nad Oslavou, kde zatím probíhá oprava za provozu. Naváže na to oprava silnice I/37 na průtahu Křižanovem.
V současné době se tak pracuje přibližně na 25 kilometrech silnic a řeší se nejen jejich povrch, ale také odvodnění, čištění příkopů, oprava propustků a příslušenství. V objemu investic představuje těchto pět staveb 346,67 milionu korun bez DPH.
S omezením dálničního přivaděč do Jihlavy souvisí další akce, kterou je výstavba nové protihlukové stěny podél místní části Pávov za dalších 51,7 milionu korun bez DPH

V rámci samostatných akcí probíhají práce na opravách čtyř mostů. Jedná se mosty na silnici I/23 v Předíně, I/38 v Rančířově, na silnici I/37 v Osové Bítýšce a nově také na silnici I/19 v Divišově na Žďársku. Celková investice u těchto oprava činí necelých 23 milionů korun bez DPH. Pro úplnost je třeba ještě zmínit opravu dálničního mostu na D1 u Velké Bíteše, který plánujeme uvést do provozu ještě v červenci.

Přehled opravovaných úseku silnic na Vysočině

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter