Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řidič přetíženého kamionu s pokutou, další postihla provozovatele auta

/
/
/
413 Zobrazení



Krajští policisté na Vysočině kontrolovali ve středu 26. října deset minut před desátou hodinou dopoledne nákladní auta na 129. kilometru dálnice D1. Při jedné z nich zachytili kamion, který byl výrazně přetížený.

Na akci se s policisty podíleli pracovníci mobilní expertní jednotky Centra služeb pro silniční dopravu. „Při nízkorychlostním kontrolní vážení jízdní soupravy policisté zjistili překročení největší povolené hmotnosti motorového vozidla. Platnou vyhláškou bylo povoleno pro vozidlo 18 tun, ale vážení ukázalo hmotnost 23,029 tuny, tedy překročení hmotnosti o 5 029 kilogramů. Policisté dále zjistili překročení největší povolené hmotnosti na druhé nápravě motorového vozidla o 3 611 kilogramů. Policisté řidiči uložili na místě pokutu v příkazním řízení ve výši 15 000 Kč a provozovateli uložili kauci ve výši 50 000 Kč. Obě sankce jsou maximální možné za tato porušení. Řidič v nákladovém prostoru převážel cívky ocelových drátů,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině s tím, že kontroly nákladních vozidel budou pokračovat i v dalším období.

Kontrolovaný přetížený kamion, foto: Policie ČR
  • Facebook
  • Twitter