Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řidič narazil s nákladem do mostní konstrukce, provoz dálnice D1 na Brno tak omezil

/
/
/
548 Zobrazení



V noci na pátek 8. prosince došlo na dálnici D1 na Vysočině k omezení provozu. Na 110. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno narazil řidič s nákladní soupravou do mostní konstrukce.

„Řidič projížděl po dálnici v pravém jízdním pruhu s nákladní soupravou, na které převážel nadměrný náklad. Jednalo se o železnou konstrukci – lávku. Při průjezdu pod dálničním mostem došlo k problému, protože náklad byl vyšší než podjezdová výška pod mostem a došlo k nárazu převáženého nákladu do mostní konstrukce. Poté se převážený náklad utrhl z přívěsu a zůstal ležet v levém jízdním pruhu. Nákladní vozidlo s přívěsem přejelo po dopravní nehodě na krajnici a jeho dva technické doprovody místo nehody označili do příjezdu hlídky policistů z dálničního oddělení Velký Beranov,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Místo havárie, foto: Policie ČR


Při nehodě se podle informací policistů nikdo nezranil, došlo ke hmotným škodám na přívěsu, mostní konstrukci a na převáženém nákladu. „Celková škoda se vyšplhala na téměř 600 000 korun. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Po nehodě bylo místo průjezdné se zvýšenou opatrností a s omezením a dobu odstraňování následků nehody se doprava ve směru Brno zastavila a policisté vedli dopravu ve směru na Brno přes přilehlé parkoviště. Konstrukci musel na místě odstraňovat speciální jeřáb. Věc dopravní nehody vyřešili policisté s řidičem uložením pokuty v příkazním řízení,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter