Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řidič kamionu bránil v jízdě osobnímu autu, jeho řidič ho vybrzdil

/
/
/
515 Zobrazení



Na 131. Kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Brno došlo ve středu 5. května po šesté hodině ráno k incidentu mezi dvěma řidiči. Případem se zabývají policisté z dálničního oddělení Velký Beranov. 

„Šestapadesátiletý řidič nákladní soupravy se slovenskou registrační značkou projížděl po dálnici D1 ve směru jízdy na Brno. V úseku od 131. kilometru ve směru jízdy na Brno, tedy v místě s dopravním omezením, nejel s nákladní soupravou při pravém okraji vozovky a částečně zasahoval do levého jízdního pruhu, čímž bránil a neumožnil předjetí osobnímu vozu Škoda Superb. Po vyjetí z dopravního omezení dvaačtyřicetiletý řidič s osobním vozem předjel nákladní soupravu levým jízdním pruhem a po předjetí se zařadil zpět do pravého jízdního pruhu před nákladní soupravu řidiče a náhle snížil rychlost jízdy, ačkoli to nevyžadovala bezpečnost provozu. Řidič nákladního vozu ale stačil zareagovat. Díky tomu nedošlo k žádné hmotné škodě ani ke zranění osob,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině, incident, který měl ale pokračování.

„Řidič nákladní soupravy přejel na zpevněnou krajnici a hodil na zadní část osobního vozu visací zámek, který poškodil zadní sklo pátých dveří. Majiteli vznikla hmotná škoda ve výši 8 000 korun. Ke zranění osob nedošlo. U obou řidičů policisté dechovou zkouškou vyloučili alkoholu v dechu. Dálniční policisté celý případ zadokumentovali a oba řidiči podali na místě k události vysvětlení,“ dodala Dana Čírtková s tím, že policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku v dopravě a přestupku proti majetku. Na základě odborného vyjádření ke vzniklé škodě na voze Škoda Superb by mohl být přestupek proti majetku překvalifikován na podezření z přečinu poškození cizí věci.

Poškozené zadní okno vozu Škoda Superb, foto: Policie ČR

„I když takový incident mezi dvěma řidiči je naštěstí spíše výjimkou, různé projevy agresivního chování řidičů nebo riskantní jízda jsou stále častější a především velice nebezpečné nejen pro samotné aktéry, ale také pro všechny ostatní účastníky silničního provozu,“ doplňuje Jaroslav Hyrš, zástupce vedoucího dálničního oddělení Velký Beranov.

  • Facebook
  • Twitter