Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Retrojízdy a den otevřených dveří s programem pro celou rodinu o víkendu v Jihlavě

/
/
/
353 Zobrazení



V sobotu 23. a v neděli 24. září od 10.00 do 16.00 budou jezdit jihlavskými ulicemi retrolinky s širokou paletou historických vozidel vyráběných v padesátých a šedesátých letech minulého století. V neděli vyvrcholí oslavy kulatých výročí dopravního podniku dnem otevřených dveří a náborovým dnem. Uskuteční se v areálu dopravního podniku v Brtnické ulici.

Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) o víkendu oslaví 75 let provozu trolejbusů a 80 let autobusů v hromadné dopravě v Jihlavě. V sobotu a neděli nasadí historické vozy na retrolinky a v neděli navíc otevře svůj areál s technickým zázemím, kde připravil bohatý program pro veřejnost. Jízdné v celé MHD bude v neděli zdarma.

Návštěvníky čekají komentované prohlídky vozovny, dílen a dalších pracovišť. Atrakcí může být například průjezd vozu MHD mycí linkou nebo komentované prohlídky historických i současných vozů. Dále jsou připraveny i hry a soutěže pro děti a chybět na oslavách nebude ani občerstvení. Ve 13.00 se začne řadit konvoj historických i nejmodernějších vozidel, aby projel Masarykovým náměstím i celým městem.

Retrojízdy v sobotu a v neděli projedou Jihlavou

V neděli jízdné na všech linkách zdarma
Děti si mohou vyzkoušet hry a soutěže s Hitrádiem Vysočina. Velkým lákadlem pro ně může být například zorbing na travnaté ploše v areálu DPMJ. Moderátoři navíc budou od 13.00 do 14.00 vysílat pro celou Vysočinu nikoli ze studia, ale přímo z areálu ze dne otevřených dveří. Jihlavská hromadná doprava bude v neděli jezdit na všech linkách zcela zdarma. Lákadlem pro fotografy může být také sobotní večerní program, kdy budou vypraveny zážitkové jízdy historickými vozy zešeřelou Jihlavou. Na trase bude několik zastávek pro fotografování. „Den otevřených dveří a náborový den je také příležitostí pro zájemce o práci profesionálního řidiče trolejbusů nebo autobusů. Mohou si u nás vyzkoušet řízení na bezpečné zkušební dráze a seznámíme je také se všemi benefity, které řidičům nabízíme,“ slíbil předseda představenstva DPMJ Radim Rovner.   

Program i jízdní řády retrolinek se průběžně aktualizují na webových stránkách dopravního podniku www.dpmj.cz a také na facebooku dpmj.

  • Facebook
  • Twitter