Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Radomír Dvořák bilancuje v Havlíčkově domě

/
/
/
1189 Zobrazení



Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod připravilo na letošní jaro výstavu havlíčkobrodského sochaře Radomíra Dvořáka nazvanou Dvořákovy vylomeniny. Vernisáž proběhne ve středu 27. února od 17.00 v Havlíčkově domě. 

Autor narozený v roce 1959 v Havlíčkově Brodě se v poslední dekádě zaměřil na sochařskou tvorbu v kameni, zejména v krásné lipnické žule, a svá díla instaloval a vystavoval na řadě míst nejen na Havlíčkobrodsku, ale po celé naší vlasti i v zahraničí.
Ke svému životnímu jubileu říká: „Vzpomínky? Ani ne. Jen ohlédnutí. Ve zpětném zrcátku dostávají věci jakýs takýs smysl. Teprve teď pomalu začínám chápat, co jsem měl celou tu dobu dělat a co budu muset horko těžko dohánět.“ Obdivovatelé Radomírovy tvorby se zajisté mají na co těšit. Výstavu, která vznikla ve spolupráci s firmou Granit Lipnice, si zájemci mohou prohlédnout až do 18. května.

Více informací na: www.muzeumhb.cz.

  • Facebook
  • Twitter