Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Radek Skála v osmifinále dvouhry Czech Open

/
/
/
532 Zobrazení



V Olomouci včera skončil turnaj ITTF Czech International Open 2021 ve stolním tenisu. Mezi účastníky z dvaceti zemí světa nechyběl trojlístek extraligových stolních tenistů HB Ostrov Havlíčkův Brod Michal Obešlo, Radek Skála a Ondřej Květon. A v mezinárodní konkurenci se havlíčkobrodští borci rozhodně neztratili.

V nejsledovanější hlavní soutěži, dvouhře mužů, se Radek Skála probil z kvalifikace až do osmifinále. Devatenáctiletý stolní tenista se jako jediný z českých reprezentantů probojoval mezi šestnáct nejlepších hráčů turnaje. Radek Skála nejprve vyhrál svou kvalifikační skupinu. Poté se po senzačním vítězství nad hráčem z polské Superligy Bělorusem Alexandrem Chaninem v osmifinále utkal s Rakušanem Andreasem Levenkem. V úvodu souboje s mezinárodně mnohem ostřílenějším soupeřem prohrál první dva sety, ale postupně hru vyrovnal a zbytek zápasu byl Levenkovi rovnocenným soupeřem. Škoda koncovky čtvrté sady, kdy měl brněnský odchovanec na raketě setbol na 2:2. Nakonec se z vítězství 4:2 a postup do čtvrtfinále Czech International Open 2021 v Olomouci radoval rakouský reprezentant.

Každopádně Radek Skála sehrál zatím nejlepší turnaj v seniorské kategorii, na olomouckém turnaji byl nejlepší českým hráčem ve dvouhře mužů, a to před touto mezinárodní akcí asi čekal jen málokdo…

Druhý mladý stolní tenista HB Ostrov Ondřej Květon si pro změnu v Olomouci vedl velmi dobře ve dvouhře mužů do 21 let. Sedmnáctiletý juniorský reprezentant na cestě do osmifinále porazil Rakušana Maxima Dieudonna 3:0 a Slováka Jakuba Zelinku, hrající českou Extraligu za pražské El Niňo, 3:2 na sety. V souboji o postup do čtvrtfinále pak Ondra Květon nestačil na pozdějšího celkového vítěze této soutěže Francouze Bastiena Remberta.

Ondřej Květon se na Czech Open v Olomouci probojovaL do osmifinále dvouhry mužů do 21 let

Obrovskou smůlu na los měl v Olomouci Michal Obešlo. Zkušený exreprezentant “vyfasoval“ snad nejtěžší kvalifikační skupinu ze všech. V boji o postup do hlavní soutěže Michal Obešlo svedl pětisetovou bitvu s výborným Francouzem Bastienem Rembertem. Dramatický souboj nakonec v rozhodující páté sadě vyhrál bývalý mládežnický reprezentant “země galského kohouta“.

  • Facebook
  • Twitter