Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Psychologické drama Šepoty a výkřiky v sobotu v Horáckém divadle Jihlava

/
/
/
607 Zobrazení



Horácké divadlo Jihlava uvede v sobotu 10. prosince další premiéru. Na velké scéně se odehraje psychologické drama Ingmara Bergmana Šepoty a výkřiky. V pořadí čtvrtá premiéra této sezóny na velké scéně se uskuteční v sobotu od 19.00.

Děj zavede diváky na rodinný statek, kde osazenstvo stávající z kněze, doktora, dvou manželů, služebné a trojice sester, zažívá poslední chvíle života prostřední sestry Agnes. Příchozí tak nahlídnou pod vrstvy únavy a vyčerpání způsobeného vytrvalou péčí o umírající. Tento prostor na pomezí světa živých a mrtvých střídavě bystří a unavuje smysly, a rovněž  vlivem emocionální ozvěny z blížícího se odchodu blízké bytosti naskýtá plochu vnitřního tázání a nahlížení na vlastní život z více úhlů.

Horácké divadlo k tomuto textu přistoupilo nejen ve snaze přímým pohledem nahlížet okolnosti, jež nám poslední covidová léta uštědřila v nečekané míře, ale také aby uchopilo toto komplikované a křehké území posledního odchodu, v touze přiblížit ho v míře sebe-očistné a smířlivé.

Režie se ujal Jakub Čermák, který poprvé představí v Jihlavě svoji hru na velké scéně, a to po předešlých dvou úspěšných spolupracích na malé scéně, kde pro horácké divadlo zpracoval tituly Utrpení Mladého Werthera a následně Tajemství, šílenství, podivnost, láska (Ženy Boženy Němcové).

  • Facebook
  • Twitter