Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Primář novoměstské ortopedie se stal oficiálním lékařem českých biatlonistů

/
/
/
901 Zobrazení



Mistrovství světa v biatlonu už je doslova za dveřmi. Primář ortopedie Nemocnice Nové Město na Moravě Jaroslav Pilný se stal oficiálním lékařem českých biatlonistů. Jeho úkolem bude zajištění medicínského a rehabilitačního zázemí pro sportovce.

„S biatlonovým vedením, konkrétně s Ondřejem Rybářem, jsme se domluvili, že budu mít na starosti naše vrcholové sportovce. Ještě za svého pardubického působení jsem konzultoval některé biatlonové reprezentanty. Byla u mě Veronika Vítková a mnozí další. S příchodem do Nového Města na Moravě, do Mekky českého biatlonu, se naše spolupráce ještě upevnila. Vyšetřoval a léčil jsem zejména biatlonisty z východní části České republiky, neboť jejich odborný lékař působí v Liberci, takže závodníci ze vzdálenějších lokalit byli rádi za konzultační pracoviště u nás,“ uvedl Jaroslav Pilný.

Nastávající mistrovství světa bude pro novoměstskou ortopedii první zátěžovou zkouškou. „Budeme nejradši, když nebudeme mít vůbec žádnou práci. Ale pokud se něco stane, bude naším cílem ošetřit sportovce tak, aby byli schopní se co nejrychleji vrátit do závodní činnosti. Připraveni jsme. Úzce spolupracujeme s chirurgickým oddělením, jsme schopni se o závodníky rychle a dobře postarat,“ poznamenal primář ortopedie.
Běžný provoz nemocnice tento nový úkol podle jeho slov nijak neomezí. „Nejprve se musím postarat o pacienty na našem oddělení. Ale budu k dispozici i sportovcům,“ potvrdil.

Novoměstský ortoped s dlouholetou praxí a množstvím odborných zkušeností v oboru se už nějakou dobu vrcholovým sportovcům věnuje. Zejména mnohonásobné vítězce, rychlobruslařce Martině Sáblíkové. „Martina je člověk, s nímž si velice dobře rozumím, a to profesně i lidsky. Spolupracovat s ní chci i nadále. Zároveň chci ale pomoci zrealizovat myšlenku sportovních center s lékařským zázemím. Tak, aby vrcholoví sportovci nemuseli jezdit od lékaře k lékaři a hledat nějaké ošetření. Jedno z nich by mohlo vzniknout i v Novém Městě na Moravě,“ prozradil Jaroslav Pilný.

  • Facebook
  • Twitter