Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Při noční havárii zahynuli u Golčova Jeníkova dva lidé

/
/
/
798 Zobrazení



Okolo jedné hodiny v noci došlo ve čtvrtek 27. srpna k další tragické dopravní nehodě, tentokrát se čelně srazilo nákladní a dodávkové auto na silnici I/38 na silničním obchvatu Golčova Jeníkova mezi Habry a Horkami na Havlíčkobrodsku.

Nákladní auto, ve kterém cestoval pouze osmačtyřicetiletý řidič, projíždělo po silnici ve směru na Havlíčkův Brod. „Podle prvotního ošetření řidič plně obsazeného dodávkového vozu Mercedes, v němž cestovalo celkem osm cizích státních příslušníků, vyjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozem,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Následky dopravní nehody jsou podle informací policistů fatální. „V dodávkovém voze zemřel dvaatřicetiletý řidič a jeho sedmačtyřicetiletý spolujezdec a zbývajících šest osob utrpělo lehké zranění. Zranění utrpěl také řidič nákladního auta. Místo bylo po dopravní nehodě zcela neprůjezdné a na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného sytému. Objízdná trasa vedla přes Golčův Jeníkov,“ dodala Dana Čírtková.

Havarovaná dodávka, foto: Policie ČR

Na místo vyjel kvůli vyšetřování příčiny a okolností nehody a k ohledání místa nehody, k ohledání havarovaných vozů kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Havlíčků Brod. „Policisté provedli u řidiče nákladného vozu dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Případ dopravní nehody bude šetřit oddělení obecné kriminalisty SKPV Havlíčkův Brod. Silnice je po nehodě v místě stále uzavřená a na místě pracují odtahové služby a odstraňují se následky nehody,“ uzavřela tisková mluvčí.

Na místě zasahovali zdravotníci z Vysočiny a středních Čech. „Zdravotníci ošetřili celkem sedm lehce zraněných osob, které následně převezli do nemocnic v Havlíčkově Brodě, v Jihlavě a v Praze. Dva cestující z dodávky bohužel utrpěli vážná zranění, kterým bezprostředně po nehodě podlehli,“ dodal Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter