Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Při Dni dětí v Borovině se bude křtít i dětská kniha o Třebíči

/
/
/
699 Zobrazení



Opět po roce se v areálu bývalé obuvnické továrny v Třebíči-Borovině bude slavit Den dětí. Letos se na něm podílí Dům dětí a mládeže Třebíč, Ekotechnické centrum Alternátor Třebíč, společnost E.ON Česká republika a také Česká společnost pro větrnou energii. 

Den dětí se bude konat v neděli 27. května od 14.00 do 17.00 v okolí DDM Třebíč a Alternátoru na ulici Tomáše Bati. DDM Třebíč připravilo pro děti trasu plnou her a soutěží, kterou navíc zpestří ukázky všech složek Integrovaného záchranného systému ČR, tedy policie, hasičů i zdravotnické záchranné služby. Alternátor ve spolupráci s Českou společností pro větrnou energii připravil speciální komentovaný program na své unikátní projekční kouli zaměřený na využití větru coby zdroje energie, výstavbu větrných elektráren apod. Tento program se bude během dne promítat dvakrát, ve 13.00 a v 15.00. Společnost E.ON udělá radost nejen dětem, ale i tatínkům, protože kromě netradiční lezecké stěny a skákacího hradu do Třebíče přiveze také elektrickou koloběžku a elektromobil Tesla, v němž se zájemci budou moci zdarma svézt.

Den dětí začne oficiálně ve 14.00, kdy pozvaní hosté přivítají malé i velké návštěvníky, ale také pokřtí dětskou knihu, kterou v průběhu loňského podzimu a letošního jara připravoval Alternátor společně se společností E.ON a městem Třebíč. Jmenuje se Příběh chytrého města a odehrává se právě v Třebíči, které se stále více mění v tzv. smart-city. Hlavní hrdinové příběhu navštíví při svém letním putování Třebíč včetně Alternátoru. Kniha bude ihned po křtu k dispozici malým i velkým čtenářům, děti o ni budou i soutěžit.

Odpolednem bude provázet moderátor Milan Řezníček. Loni na akci zavítalo přes dva tisíce návštěvníků.

  • Facebook
  • Twitter