Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Předpověď počasí se naplnila, přesto sníh zaskočil některé řidiče

/
/
/
554 Zobrazení



Na Vysočinu přišlo podle předpovědi meteorologů sněžení, což od půlnoci zkomplikovalo dopravu a hasiči do půl sedmé ráno zasahovali hasiči u pěti dopravních nehod. Odstraňovali také spadlé stromy.

„V 02.17 vyjeli hasiči k dopravní nehodě nákladního vozidla na silnici u Častotic na Třebíčsku. Nákladní vůz skončil po nehodě převrácený mimo komunikaci na boku. Při nehodě se zranil řidič,“ přiblížila první noční havárii Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.
K další nehodě došlo před čtvrtou hodinou ráno na silnici u Speřic na Pelhřimovsku. „Osobní vůz skončil po nehodě převrácený na boku, při nehodě se zranila jedna osoba. Po páté hodině ráno vyjeli profesionální hasiči z Velkého Meziříčí a Třebíče k osobnímu autu, které narazilo do padlého stromu na silnici u Budišova na Třebíčsku. Událost se obešla bez zranění osob.
K velmi podobné dopravní nehodě vyjížděli hasiči v 05.13 na k Litkovicím na Pelhřimovsku. I tady narazilo osobní auto do spadlého stromu, nehoda se obešla bez zranění osob. O minutu později došlo k havárii osobního vozu u Třebenic na Třebíčsku, při nehodě se zranila jedna osoba,“ doplnila výčet nehod Petra Musilová.


Hasiče na Vysočině zaměstnaly také stromy, které spadly na silnice a bránily silničnímu provozu. „Od půlnoci už zasahovali hasiči u popadaných stromů šestnáctkrát. Nejvíce zásahů u popadaných stromů jsme zaznamenali na Pelhřimovsku – devět,“ uzavřela tisková mluvčí.

Doplnění: 12.00

Krátce po deváté hodině dopoledne vyjížděli policisté k dopravní nehodě do Nádražní ulice v Žirovnici. „Na střechu osobního vozu Audi spadla ze vzrostlého stromu větev, vozidlo poté narazilo do stromu. Při nárazu se zranil řidič a jeho spolucestující, které zdravotnická záchranná služba převezla do nemocnice. Při dechové zkoušce jsme požití alkoholu nezjistili. Policisté dopravní nehodu šetří. Komunikace v místě dopravní nehody je se zvýšenou opatrností průjezdná,“ doplnila policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Havarovaný vůz Audi v Žirovnici, foto: Policie ČR

Policisté doporučují vzhledem ke stavu počasí přizpůsobit styl jízdy aktuálnímu počasí. „Jezděte opatrně, dodržujte bezpečnostní vzdálenost, pozor na namrzlé vozovky, zejména na mostech a lesních úsecích. Dále připomínáme, že je nutné před jízdou řádně očisti vozidlo. Samozřejmostí by měly být zimní pneumatiky. Kvůli zvýšenému počtu dopravních nehod jsme posílili hlídky dopravní policie, které je řeší,“ dodává Michaela Lébrová

  • Facebook
  • Twitter