Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Prášek dojel v Dymokurech třetí

/
/
/
574 Zobrazení



Předposlední závod pod hlavičkou CAMS se konal o prvním zářijovém víkendu na přírodním okruhu v Dymokurech. Na startu nechyběl ani havlíčkobrodský závodník Michal Prášek, který se představil v nejsilnější třídě Superbike v barvách týmu Roháč & Fejta motoracing.

„První kola na této trati jsou pro mě vždy složitá, protože se nejede na klasickém motodromu, ale na okruhu, kde jsou pevné překážky těsně vedle okruhu,“ říká Prášek, kterému se ale v závěru první kvalifikace podařilo zachytit tempo a projet cílem jako první. Ve druhé kvalifikaci se snažil ještě zrychlit, což se mu sice podařilo, ale i tak se musel spokojit s druhým místem na startovním roštu.

„Start do závodu jsem předvedl jako obvykle a propadl jsem se na šesté místo. Během závodu jsem měl dvě velké krize, kdy v nejrychlejším místě okruhu, kde se jede do pravé zatáčky přes 250km/h mi při podřazení padl falešný neutrál a já se řítil proti bariérám s totálně neřiditelnou motorkou. Nějakým štěstím jsem to ustál a zkusil jsem nadále tahat. Nakonec jsem závod dokončil na 3. místě,“ popisuje dramatický závod havlíčkobrodský jezdec.

Michal Prášek přesto na okruhu v Dymokurech stále drží traťový rekord, který zajel v roce 2021. „Moc se těším na příští ročník, kdy se budu opět snažit před skvělou diváckou kulisou zajet parádní závod. Závěrem chci moc poděkovat šéfovi týmu Pavlovi Roháčovi, všem našim reklamním partnerům, členům a závodníkům týmu Roháč & Fejta, fanouškům a divákům, kteří dělali během celého závodního víkendu skvělou atmosféru,“ uzavírá Prášek.

Závěrečný závod sezóny čeká Práškův tým na konci září na domácím okruhu v Brně. Havlíčkobrodský závodník má stále teoretickou šanci vyhrát šampionát Alpe Adria ve třídě Superbike.

  • Facebook
  • Twitter