Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Poslání Petera Dvorského

/
/
/
396 Zobrazení



V pátek 18. srpna večer byla v historickém sále Zámku Valeč u Třebíče promítána česká premiéra filmu natočeného k životnímu jubileu významného slovenského operního tenoristy, zpěváka Petera Dvorského, nazvána jednoduše Peter Dvorský.

Scénář k filmu zpracoval Marián Turner a režii měla na starost Iveta Malachovská. Film provede diváka od zpěvákova dětství až k jeho loňským sedmdesátým narozeninám. Největších pěveckých úspěchů zažil mistr v 70.-80. letech minulého století. Zpíval ve Slovenském národním divadle, ve Vídeňské státní opeře, londýnské Covent Garden, ve Velkém divadle v Moskvě a především v hudebním svatostánku milánské La Scale. Premiéře byli přítomni blízcí rodinní příslušníci zpěvákovi. Po premiéře byl mohutný potlesk ve stoje od diváků a mistr byl zahrnut mnoha srdečnými stisky rukou. Došlo i na podpisy a focení na památku.

  • Facebook
  • Twitter