Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Posezení s dixilendem v Havlíčkově Brodě

/
/
/
748 Zobrazení



V zahradě kavárny Ve Vile v Havlíčkově Brodě se v pátek 17. června od 19.00 uskutečnilo
přátelské posezení s kapelou DIXIE 377, během večera se návštěvníci mohli setkat i s literárním počinem kapelníka Mirka Štampfera nazvaným Vzpomínky bez cenzury.

Kapela DIXIE 377 vznikla v roce 2015 ve složení Vláďa Hušek – pozoun, Karel Klofáč – klarinet, Míra Merunka – bicí, Miloš Přeček – trombon, Mirek Štampfer – trubka a Jirka Cemca Vencovský – banjo. Ze zakládající sestavy už nejsou mezi námi a dívají se z muzikantského nebe: Miloš Přeček – zemřel 6. ledna 2017 ve věku 65 let, Karel Klofáč – zemřel 25. září 2017 ve věku 64 let, Jirka Cemca Vencovský – zemřel 7. srpna 2020 ve věku 66 let a Vláďa Hušek – zemřel 14. června 2022 ve věku nedožitých 72 let. Na všechny vzpomínají rodinní příslušníci, muzikanti, přátelé, kamarádi a příznivci skupiny DIXIE 377.
V pátek 17. června 2022 by se dožil Vláďa 72 let v den koncertu DIXIE 377 v zahradě Kavárny Ve Vile. Současné obsazení kapely Dixie 377: Mirek Štampfer – trubka, zpěv, Martin Tonar – trombon, Petr Jelínek – klarinet, saxofon, zpěv, Pavel Kletečka – tuba, Honza Duben – bendžo, zpěv, Míra Merunka – bicí a Anička Zlatová – zpěv. Petr Jelínek celý večer uváděl a vysvětloval původ odehraných skladeb. Na kapelníka Mirka Štampfera prozradil, že se stal spisovatelem a napsal knihu o svém životě Vzpomínky bez cenzury. Raritou je náklad v počtu dvaceti kusů. Kniha je neprodejná a bude kolovat mezi přáteli. Skupina DIXIE 377 potěšila návštěvníky posezení svoji hrou a repertoárem tvořeným ze skladeb od nejstarší z roku 1856 My Darling Nelly Gray po Cabaret z roku 1966. Česká tvorba byla zastoupena skladbou Klobouk ve křoví, kterou v roce 1933 složil Jaroslav Ježek a otextovali Jiří Voskovec a Jan Werich. Další píseň byla Život je jen náhoda ( z roku 1932) proslavená ve druhém filmu Voskovce a Wericha: Peníze nebo život. Na závěr hudebního večera promluvil Petr Homolka za kavárnu Ve Vile, poděkoval skupině DIXIE 377 i návštěvníkům za účast. Zpěvačka Anička Zlatová dostala od kapelníka Mirka Štampfera nádhernou kytici. O ozvučení se postaral Martin Hospodka.

  • Facebook
  • Twitter