Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté ze Speciální jednotky Dukovany dostali vánoční dárek

/
/
/
340 Zobrazení



Policisté ze speciální jednotky Dukovany získali nové vybavení, financovanému z nadačního příspěvku Nadace ČEZ prostřednictvím projektu krajských policistů na Vysočině. Díky nadačnímu příspěvku ve výši 500 000 korun mohou využívat moderní vybavení pro zkvalitnění výcviku a výkonu služby.

Projekt schválila správní rada nadace na jaře letošního roku a smlouva o poskytnutí příspěvku byla uzavřena v červenci letošního roku. „Veškeré pořízené vybavení zlepší současné technické vybavení policistů, a to zejména při plnění úkolů ostrahy jaderné elektrárny. Současně umožní efektivnější využití sil a prostředků, rychlejší aktivaci útvaru a zkvalitnění řízení zákroku při případných mimořádných událostech nejen v samotné jaderné elektrárně, ale také v jejím bezprostředním okolí,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.


Při mimořádných událostech v terénu mohou policisté díky příspěvku využívat nově elektronické chrániče sluchu, delaborační a přebíjecí soustavu, střelecký tréninkový systém, elektrická hradla na měření rychlosti střel, speciální taktické ochranné oblečení a boty. „Policisté ze speciální jednotky také zasahují ve spolupráci s kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování při zákrocích a realizacích proti zvlášť nebezpečným pachatelům, kde se mohou dostat do nejrůznějších situací, kde mohou nové vybavení upotřebit,“ dodala Dana Čírtková.

Policisté zařazeni v jednotce zaměřují svůj pravidelný výcvik pro nejrůznější taktické a technické operace, zejména pro případ ohrožení samotného objektu, ale také širšího okolí jaderné elektrárny. „Profesionálnímu výcviku našich policistů věnujeme dlouhodobě mimořádnou pozornost. Z tohoto důvodu je zcela nezbytné, aby byli policisté vybaveni adekvátní výzbrojí a výstrojí. Policisté kromě úkolů plynoucích z požadavků na ochranu jaderné elektrárny poskytují také asistenci svým kolegům ze služby kriminální policie a vyšetřování při nejrůznějších realizacích, kde se předpokládá zákrok proti ozbrojenému jinak nebezpečnému pachateli,“ uzavřel Tomáš Bartoš, vedoucí odboru Speciální jednotky Dukovany.
V letošním roce dukovanští policisté spolupracovali s kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování při realizaci zákroků proti zvlášť nebezpečným nebo ozbrojeným pachatelům, nebo při asistenci v rámci jiných procesních úkonů.

  • Facebook
  • Twitter