Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté v Jihlavě prosí o pomoc při pátrání po zloději peněženky

/
/
/
803 Zobrazení



Jihlavští policisté se obracejí na veřejnost se žádostí o spolupráci při prověřování krádeže peněženky s platební kartou, kterou pachatel zneužil při placení v obchodech za nakoupené zboží. Policisté by potřebovali zjistit totožnost muže na kamerovém záznamu, který se v lokalitě pohyboval a mohl by tak poskytnout informace důležité pro prověřování případu.

Ke spáchání trestného činu došlo v pátek 29. ledna v Jihlavě v ulici nedaleko centra. „Kolem deváté hodiny dopoledne odcizil pachatel ve veřejně přístupné budově z odložené kabelky peněženku. Majitelka v ní měla kromě finanční hotovosti i platební karty, doklady a další věci. Navíc pachatel odcizené platební karty velmi rychle zneužil a platil s nimi opakovaně v obchodech za zboží. Způsobil tak škodu kolem dvou tisíc korun,“ přiblížila událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Muž, po němž policisté v Jihlavě pátrají, archiv Policie ČR

Policisté vyhodnotili také záznamy z kamer v okolí krádeže. „Zjistili, že se v lokalitě pohyboval muž, který by mohl poskytnout k případu důležité informace. V zájmu prověřování by tak policisté potřebovali zjistit jeho totožnost a s žádostí o spolupráci se obracejí na veřejnost.


Žádáme svědky, kteří muže na kamerovém záznamu poznají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli jiné informace směřující k objasnění případu,“ dodala Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter